Retter som varmer

Vi er inne i den kaldeste tiden på året og mange av oss har også fått litt ekstra tid hjemme. Hvorfor ikke benytte anledningen til å lage noen varmende og delikate middagsretter? Her gir vi deg seks oppskrifter som du kan briljere med på kjøkkenet! Ingrediensene finner du selvfølgelig her på Meny Fornebu S.

Skjermbilde 2021-01-26 kl. 15.44.43

Enkel kremet fiskesuppe

Matlaging behøver ikke være komplisert, tvert imot! Denne herligheten av en fiskesuppe lager du på cirka 20 minutter.

 

Dette trenger du:

  • 1 l fløte
  • 1 terningfiskebuljong
  • 1 ss Maizena
  • 200 g laks
  • 200 g torsk
  • 300 g bukettblanding
  • 1 stk Jacobs Utvalgte ramsløksmør med havsalt
  • salt
  • pepper
  • frisk dill

 

Slik går du frem:

  • Kok opp fløte og fiskebuljong i en kjele.
  • Rør ut 1 spiseskje Maizena i litt kaldt vann. Tilsett jevningen i fløteblandingen og la koke i 1 minutt. Ha i mer Maizena hvis du ønsker en tykkere suppe.
  • Ha fisk og grønnsaker i suppen og la trekke til fisken akkurat er gjennomkokt.
  • Dra kjelen av varmen og rør forsiktig inn ramsløksmøret.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Topp suppen med frisk dill like før servering og server godt brød ved siden av.

 

Oppskrift fra: Meny.no

vegetarisk-thaigryte

Vegetarisk thaigryte

Smak deg bort fra kulden og til sol og varme med denne thaigryten hvor lime, kokos og karri står i fokus. Her kan du velge om du vil bruke VegMe bites eller boller.

 

Dette trenger du:

  • 300 g Vegme pulled eller boller
  • 1 stk gul løk
  • 1 dl fersk koriander
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 ss rapsolje
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss karrikrydder
  • 2 ts tomatpuré
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 stk rød paprika
  • 200 g fersk sopp
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk vårløk strimlet
  • 1 pk cherrytomater
  • 1 stk lime
  • 1 dl sweet chili saus
  • salt
  • pepper

 

Slik går du frem:

  • Skjær løken i båter og riv ingefæren. Kutt grønnsakene i passe store biter.
  • Fres løken sammen med soppen i rapsolje i en stor kasserolle til løken blir blank. Tilsett de øvrige grønnsakene sammen med fersk koriander.
  • Rør inn presset eller finhakket hvitløk, ingefær, karrikrydder og tomatpuré. Tilsett buljong, kokosmelk, Vegme bites og sweet chili saus.
  • Kok opp under omrøring og la småputre under lokk i 10 minutter.
  • Tilsett cherrytomater og smak til med salt og pepper. Server med limebåter.

 

Oppskrift fra Meny.no

one-pot-pasta-med-chorizo

One pot pasta med chorizo

Gjør det enkelt, men hold det storartet! Her koker du alle ingrediensene sammen i en fargerik og smakfull gryte. Et perfekt middagstips for hele familien. Server gjerne sammen med frisk salat eller ferskt brød.

 

Dette trenger du:

  • 300 g rå chorizo , finhakket
  • 2 ss smør
  • 1 stk paprikai terninger
  • 2 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 stk løk i båter
  • 400 g tørket pasta
  • 400 g hakkede hermetiske tomater
  • 200 g cherrytomater delt i to
  • 0,5 stk rød chili, finhakket
  • 6 dl kyllingkraft
  • salt
  • pepper
  • 150 g revet parmesan
  • 1 bunt vårløk finhakket

 

Slik går du frem:

  • Fres chorizo, paprika, hvitløk og løk i smør i en stor kjele i ca. 3 min.
  • Ha i resten av ingrediensene (bortsett fra parmesan og vårløk) og la koke under lokk i ca. 15 min til pastaen er ferdigkokt, men fortsatt al dente. Rør noen ganger underveis.
  • Pass på at sausen ikke koker tørr underveis, og fyll på med litt mer kraft underveis hvis det trengs.
  • Topp med revet parmesan og vårløk.

 

Oppskrift fra Meny.no

hot-kyllingsuppe-med-eple-og-gulrot

Hot kyllingsuppe med eple og gulrot

Krydre opp vintertiden med en hot kyllingsuppe med innslag av eple og gulrot. Denne varmende suppen er også rik på chili, garam masala og fløte.

 

Dette trenger du:

  • 450 g kyllingfilet
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk eple
  • 1 stk løk
  • 2 stk vårløk
  • 0,5 stk rød chili
  • 2 ss garam masala
  • 1 ss margarin, flytende
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 5 dl vann
  • 1 dl matfløte eller middagsyoghurt
  • 2 stk terninger grønnsaksbuljong
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 bunt persille, som topping
  • Server gjerne med 1 grov baguette

 

Slik går du frem:

      • Fres chorizo, paprika, hvitløk og løk i smør i en stor kjele i ca. 3 min.
      • Ha i resten av ingrediensene (bortsett fra parmesan og vårløk) og la koke under lokk i ca. 15 min til pastaen er ferdigkokt, men fortsatt al dente. Rør noen ganger underveis.
      • Pass på at sausen ikke koker tørr underveis, og fyll på med litt mer kraft underveis hvis det trengs.
      • Topp med revet parmesan og vårløk.

 

Oppskrift fra Meny.no

fisk-og-skalldyrsuppe-med-safran

Fisk og skalldyrsuppe med safran

Om du ønsker deg en varmende fiskesuppe med ekstra mye smak har vi den perfekte oppskriften. Her passer laks, sei, skrei eller torsk perfekt.

 

Dette trenger du:

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 g sellerirot
  • 200 g fennikel
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 g safran
  • 1 terningfiskebuljong
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl vann
  • 2 bokser hele tomater
  • 2 stk laurbærblad
  • kajennepepper
  • sukker
  • salt
  • 300 g fiskefilet
  • 200 g blåskjell
  • 1 bunt frisk dill

 

Slik går du frem: 

  • Skrell og hakk løk og hvitløk. Rens sellerirot og fennikel, og skjær dem i små terninger. Fres løk, hvitløk, selleri og fennikel i olje i en stor gryte uten at det tar farge.
  • Tilsett safran, buljongterninger, vin, vann og tomater. Ha oppi laurbærblad og litt kajennepepper og la suppen småkoke i 10-15 min. Smak til med salt og sukker.
  • Legg i fisken, og la den småkoke noen minutter til fisken er nesten ferdig. Legg i skalldyrene slik at de blir gjennomvarme. De må ikke koke, da blir de seige!
  • Strø over dill, og server!

 

Oppskrift fra Meny.no

blomkalsuppe

Blomkålsuppe

Hjemmelaget blomkålsuppe er enkel og rask hverdagsmat. Server med krutonger i eller godt brød til så blir dette en mettende middag.

 

Til suppen

  • 2 stk blomkål
  • 8 dl vann
  • 2 stk hønsebuljong(evt. grønnsakbuljong)
  • 1 stk gul løk
  • 2 dl helmelk
  • 1 dl matfløte
  • 1 sssmør
  • salt
  • pepper

Topping

  • 1 pk bacon

 

Slik går du frem:

  • Finhakk løk. Rens og kutt blomkålen i buketter.
  • Smelt smør i en gryte og fres løken til blank, ca. 2 minutter. Tilsett deretter blomkål, buljongterninger, vann og melk, kok opp.
  • La småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
  • Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Hvis du synes suppen er for tykk, kan du spe på med litt mer fløte. Hvis den er for tynn, kan du jevne med litt Maizena-jevning.
  • Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper. Skjær bacon i strimler og stek det sprøtt i en stekepanne.
  • Fordel blomkålbuketter i suppeskåler, hell over suppe og topp med sprøtt bacon. Voila! Suppen er klar til servering.

 

Oppskrift fra Meny.no

 

Knips gjerne et bilde av ditt ferdige resultat og del med oss! Du tagger oss med @fornebu_s på instagram!