tilslorte-bondepiker-med-hjemmelaget-eplemos

Høstens beste retter

Høsten byr på nydelige farger og frisk luft, og ikke minst gode smaker og kortreist mat. Her er rettene som gjør innekosen ekstra hyggelig i høst.  

 

Nå bugner det i matbutikken av ferske, norske råvarer. Gulrøtter, poteter og beter er nettopp høstet, multer og sopp er sanket og lammekjøtt er i sesong. Det er tid for å kose seg med matlaging og la smaksløkene nyte alt det høsten har å by på.

 

Delikatesselam

Nå er norsk lammekjøtt på sitt beste, og det mangler ikke på gode oppskrifter, enten du foretrekker tradisjonsmat eller ønsker å teste en ny og spennende lammerett.

 

Tradisjonell fårikål – høstens store klassiker, som av mange regnes som selveste nasjonalretten i Norge. Lag den god tid i forveien, eller dagen før, da blir den ekstra god.

lam

Lammegryte med rotgrønnsaker – Samle høstens smaker i en deilig gryte, så har du mat til mange.

lammegryte-med-rotgronnsaker

Strimlet lam i ølsaus – en ny vri med gode smaker. Oppskriften er enkel og egner seg godt som hverdagsmiddag.

lam i olsaus

Beter og sopp i sesong

Lite slår fargerike beter, poteter og kantareller når det gjelder smak og næringsinnhold. Rettene blir rene vitaminbomber, som både smaker godt alene og som tilbehør til andre retter.

 

Grateng med rotgrønnsaker – en varmende høstrett hvor du kan bruke alle de gode, norske rotgrønnsakene.

rotgronnsaker

Bakt høstsalat med frukt og honning – frukt og grønnsaker kan gjerne blandes, og med en dæsj honning blir det en deilig og sødmefylt salat.

bakt-hostsalat-med-frukt-og-honning

Kremet soppsuppe – skogens gull gjør seg godt i en varmende og fløtebasert suppe.

Kremet_soppsuppe

Søtt fra hagen

Ethvert godt måltid fortjener en søt avslutning. Er du så heldig å ha en hage med frukttrær, er veien til dessert ekstra kort, og hvis ikke er det heldigvis lett å få tak i norsk frukt og bær nå på høsten.

 

Tilslørte bondepiker med hjemmelaget eplemos – en tradisjonsrik dessert som faller i smak hos de fleste. Like enkelt som det er godt.

tilslorte-bondepiker-med-hjemmelaget-eplemos

Plommekake med vanilje og sitron en velsmakende måte å bruke høstens plommer. Ekstra godt sammen med vaniljeis.

plommekake-med-vanilje-og-sitron

Blåbærpai med smuldretopp – en supergod pai som alle kan lage. Smuldre og stek!

blabaerpai