Kunstinstallasjon fugler 06-liten

Fugleliv både ute og inne!

Tenk at et av Norges største fuglereservater ligger rett på utsiden av døren vår! Med kiler og mange gruntvannsområder, er Fornebu det perfekte stedet for våre fjærkledde venner. Vi har latt oss inspirere av det yrende fuglelivet og vil bevisstgjøre og inspirere alle våre besøkende med vår nye, flotte kunstinstallasjon!

Hva forbinder man med Fornebu?

For 20-30 år siden; reise og fly. I dag; kanskje boliger og strandliv? Store endringer har skjedd, men én ting har vært her hele tiden.Det er nesten vanskelig å tro, men Fornebu har alltid hatt et yrende fugleliv. Til og med mens det var flyplass på halvøya! Dette skyldes både det grunne vannet, mange fine gjemmesteder for reir, samt steder som ligger i ly for vær og vind. I det som faktisk er Norges største fuglereservat, er det er observert mange sjeldne og spennende fugler som det ellers er usannsynlig å møte på i norsk fauna. Blant disse fuglene har vi blant annet;

Rødhalsgås, som vanligvis holder seg i Sibir, sommerstid.

Gulnebblom, som har for vane å holde seg i Nord Amerika.

Havlire, som trives best på de britiske øyer, Færøyene og Island.

Silkehegre, som er en stor og eksotisk fugl som vanligvis holder seg i sør Europa og Afrika.

Til tross for mye utbygging de senere årene, har det vært stort fokus på å beholde store grøntområder, dammer, skogholt og ikke minst et fuglereservat, her på Fornebu. Hensikten med et fuglereservat eller biotopvern er å passe på at sjeldne og fredede arter som trives i spesifikke områder får være i fred, og ikke bli forstyrret av oss mennesker og vår aktivitet. Om du har lyst til å ta en tur for å titte på fuglene kan det lønne seg å være tidlig på´n, da fuglene er lettest å se om morgenen. For familier og barn, kan man ta turen til Lilløyparken Naturhus og lære mer om fuglene, naturen og annet liv på Fornebu.

Kunstinstallasjon fugler 04

Fugler på Fornebu S

Naturen og det fantastiske fuglelivet vi har på halvøya vår, er en stor del av områdets identitet og nå har fuglene også funnet seg til rette i atriumet på Fornebu S! Riktig nok er disse fuglene en installasjon der fuglemodellene er kopier av de virkelige fuglene som lever på Fornebu, og lydene du hører er lyder av fuglelivet som hører hjemme her på Oslofjordens mest fantastiske sted!

Det finnes ikke noe koseligere enn å glede barn, så som en del av installasjonen har vi et ønsketre der barna kan henge lapper med ting de ønsker seg fra Fornebu S. Hver uke plukker vi på senteret ut en heldig vinner som får ønsket sitt oppfylt.

Ta med deg de små og bli med på det spennende fugle-eventyret  her på Fornebu S!

Vinnere av ønsketreet:

  • Johanna – Øredobber med blå diamant fra Lively Me
  • Mia – Dagbok med lås fra Ark Bokhandel
  • Alexander – Lego fra Yes! Vi Leker
  • Maria – HiperX headset fra Teknikmagasinet
  • Emily – Duplo fra Yes! Vi Leker