FredJonny_016_FORNEBU_S_11062020_S15_-33

Nå er det bare å nyte sommeren! Foto: Fred Johnny

Sommer, sol og lokale ferieplaner

Til stor glede for oss alle har samfunnet åpnet opp litt etter litt, og vi har en deilig sommer foran oss. Så langt har sommeren levert over all forventning og utetid, bading og sol ser ut til å bli den store aktiviteten de neste ukene! Fornebu er etter vår mening Oslofjordens syden, så om du ikke har lagt planer for ferien i år, hvorfor ikke ta turen til et av de mange fine badestedene på Fornebu?

Sommerparadis!

Er det én ting vi er stolte av på Fornebu, så er det at hvor enn du snur deg, så er det en strand eller badeplass innen rekkevidde. Fornebu-halvøya er rett og slett et sikkelig sommerparadis for småbarnsfamilier, ungdom og eldre! Om du liker sandstrand, gressletter eller svaberg; Fornebu har alt! – og det er lagt til rette for utendørsopphold med toaletter og dusj. Dessuten er det de fleste steder godt tilrettelagt for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Storøyodden er kanskje den mest kjente stranden på Fornebu, med sine imponerende 50 mål gressletter til soling, koselige spisestunder og lek, fantastisk sandstrand og gode fasiliteter. På Storøyodden finner du alltid en plass til å sette opp stoler, kjølebag og pledd til dagens camp. Det er også god plass til ballspill, kubb og andre koselige sommerspill. Storøyodden har lange, flotte sandstrender med en fin øy det går an å svømme ut til, kiosk og  dusj. 

Stranden har i tillegg, som en av få i Norge, Blått Flagg-merking, som stiller krav til vannkvalitet, sikkerhet, fasiliteter og mye mer. Hovedfokuset til Blått Flagg Stiftelsen er å verne om maritimt miljø.

FredJonny_016_FORNEBU_S_11062020_S20_-231

Badetid på Fornebu! Foto: Fred Johnny

Andre fine strender på Fornebu

Pelvikodden har en barnevennlig strand med litt røffere underlag enn de strendene med fin, hvit sand. Her er det et fint stupebrett og toalett, samt en god fiskeplass ved Halden brygge! Pelvikodden har fine svaberg å sole seg på, og utedusj som er perfekt hvis du vil skylde av deg saltvannet etter et forfriskende bad.

Rolfstangen har to fine strender med parkeringsplass og asfaltert vei ned til stranden. I likhet med Pelvikodden, er det mange fine svaberg å slå seg ned på.

Fornebukta, innerst på nordsiden av halvøya, har den fine Smedtangen badeplass, en fin gresslette, perfekt til piknik og en fin kyststi som fører deg rundt Fornebulandet. På grunn av den naturlige vika er det god temperatur i vannet!

Fürst Brygge på Snarøya har en skikkelig fin sandstrand og er perfekt om man ønsker å være litt mer alene enn man er på Storøyodden. Her er det ikke toaletter, så dette er stranden for de korte utfluktene!

FredJonny_016_FORNEBU_S_11062020_S05_00366

Avslappende med mat og drikke ute i det fri! Foto: Fred Johnny

Det som trengs til en perfekt dag ute!

God mat og drikke er essensielt for en perfekt utfluktsdag, og ingenting slår litt god grillmat etter flere timer i vannet og i solen! På Meny Fornebu S kan du kjøpe med deg noen deilige angusburgere, salat og brød og nyte nygrillet burger ved vannkanten. Gjør salaten klar hjemme og ta med deg god drikke og mat i en kjølebag.

Sommeren blir ikke den samme uten en deilig Caprese-salat, eller melon, så hvorfor ikke kombinere? Denne oppskriften kombinerer smaker og teksturer perfekt og er en himmelsk opplevelse! Kjøp med deg ingredienser på Meny, gjør alt klart hjemme og legg salaten i en kjølebag, så du får frisk og god salat når du er sulten!

På en perfekt utflukt har du god tid til magasiner eller bøker, så ta med deg en god bok og ta et velfortjent dypdykk i et annerledes og spennende univers! For noen uker siden skrev vi om våre bokfavoritter så langt i år, les mer her og la deg inspirere til deilige lesestunder i skyggen. Ark har forresten et stort utvalg E-bøker om du foretrekke å lese på Kindle eller mobil!

På Fornebu S har vi et stort utvalg butikker som selger badetøy og tilbehør! Er du kanskje ute etter en litt annerledes badebukse, så har Ferner Jacobsen på Fornebu et spenstig utvalg! H&M Fornebu har i kjent stil badetøy for alle i en folkelig prisklasse og Siluette har bredt utvalg i lekkert badetøy for kvinner!

Lange dager ute er barnas store favoritt, men er det kanskje på tide å friske opp utvalget av uteleker? Om du trenger full oppgradering, eller bare noen nye tilskudd, er det godt å vite at Yes vi leker på Fornebu har godt utvalg sand- og strandleker, samt baller og hagespill for barn fra 0 til 100-år!