rebecca-grant-cqIygVsfrgM-unsplash

Strikking er inn som aldri før!

Det er trygt å si at godt håndarbeid, har fått en skikkelig oppsving de senere årene, men visste du at strikking er megatrendy og at yngre generasjoner suger til seg strikkekunnskap fra besteforeldregenerasjonen? De legger kanskje en moderne touch på det og deler flittig under relaterte tags på Instagram. Vi tok en prat med Anne Mette hos Strikkemagi og fikk noen strikketips for nybegynneren og den litt mer erfarne!

Til glede for ferskiser og veteranstrikkere!

Anne Mette forteller at butikken deres, Strikkemagi har en jevn tilstrømming av unge, eldre, kvinner og menn  som handler garn, utstyr og generelt vil snakke strikk og strikketrender. Spesielt etter Covid-19 utbruddet, har mange fått ny interesse for strikking. Hun forteller også at det ,i denne spesielle tiden, er mange som har funnet frem pinnene igjen etter mange års pause.

Strikketrender

I vår tok trenden strikkegensere med gammeldagse og fargerike mønster av, og trenden har preget mange av de store moteinfluenserne. Ugly jumper, som trenden blir kalt, har fått mange unge til å strømme til garnbutikkene for å prøve seg på en egenkomponert, fargerik genser. Anne Mette forteller at emneknaggene #strikkepåfyll #strikk #strikkedilla #witredesign #egostrikk #knittersofinstagram er populære blant norske strikkefrelste og et fint sted å søke inspirasjon i sosiale medier. Vidre forteller hun at Strikkepåfyll er en Instagram-profil som er kjempeflinke til å inspirere og dele spennende innlegg fra forskjellige norske strikkeprofiler.

Det er mest sommervester og topper som er i vinden om dagen. Folk burde kanskje være flinkere til å strikke for sesongene som kommer, isteden for sesongen vi er i, men vi ser at de fleste handler lette garntyper nå – som lin, bomull og Mohair som gir luftige og fine sommerplagg, forklarer Anne Mette.

Strikking i 2020

Inspirasjon

-Min største inspirasjon er når det kommer nytt design fra våre leverandører- sier Anne Mette når vi spør hva som gir henne størst inspirasjon. Vi følger selvsagt også med på alle de flinke strikkerne som deler flotte bilder av sine strikkekreasjoner på diverse SoMe-kanaler. Den nye generasjonen strikkere bruker de sosiale kanalene flittig og vi synes det er skikkelig gøy å høre at mange har lært å strikke via Youtube. Det fine med den digitale nåtiden er at både oppskrifter og inspirasjon er lett tilgjengelig og at dette er mye av grunnen til den økte interessen for strikking vi har sett de siste årene. Rauma ullvarefabrikk er frempå og i tiden, de har inngått samarbeid med den utrolig populære Ida Wirak Trettvik bak Witre design, og de har også laget et dugnadshefte i samarbeid med andre flinke Instagram-strikkere.

Anne Mette forteller at de synes det er utrolig gøy å oppleve at også flere seniorstrikkere, som kommer innom butikken, har blitt inspirert av ting de ser i sosiale kanaler. Denne gruppen strikkere har jo fortsatt med seg gamle oppskrifter de ønsker garn til, men det er fint å se at det ene ikke utelukker det andre, og at de også kan høste frukter av ungdommens engasjement!

annisa-ica-WomyQGrd9ss-unsplash

Om du vil bli inspirert til å komme i gang med strikkingen – eller allerede er i gang, men trenger påfyll – er det mye fin inspirasjon å hente hos influensere som Petiteknit, Klompelompe, Konglebysigrun og Skappelstrikk for å nevne noen.

Strikkemagi ønsker å være ekstra greie med dem som leser Fornebu S sine artikler, så de har gitt oss en helt gratis strikkeoppskrift å dele med dere! Oppskriften, på en utrolig fin sommergenser