fashion-woman-girl-women-34075

Boksommeren 2020!

For en fantastisk pinsehelg! Dette må være det fineste startskuddet på sommeren vi kunne fått, og med så nydelig vær benyttet de fleste tiden ute. I hager, parker og strender var det mange å se med blikket festet i en god bok. Sommeren er tiden hvor man kan nyte helger og lange, lyse ettermiddager med litt sårt etterlengtet lesetid! De gode historiene, gjemt mellom to permer venter på deg. Så sett deg godt tilrette i fluktstolen – eller godstolen på en gråværsdag – og dykk inn i et spennende og annerledes univers, langt vekk fra hverdagens trivialiteter. Vi har trukket frem tre av våre bokfavoritter. Kanskje én eller flere av disse kan være noe for deg nå i den lyse sommertiden?

Aller først, biblioteket i kjelleren!

Visste du at det i kjelleren på Fornebu S er et bibliotek, der du kan ta med deg bøker – helt gratis? Sammen med Fornebu Vel startet vi biblioteket i 2015 og her kan du komme, sette deg i en av de gode lenestolene og lese, eller du kan ta med deg boken hjem. Biblioteket tar også imot bøkene du ikke lenger vi ha, slik at andre kan få glede av dem. Lever inn, lån, eller behold!

kjetil på fspng

Skjermbilde 2020-06-04 kl. 08.12.20

Skabelon | Malin C.M Rønning

Vårens store snakkis har vært romandebutanten Malin C.M Rønning, som med sin bok -Skabelon- har høstet ros i inn og utland. I boken ser vi verden gjennom øynene til en liten jente  som vokser opp på en gammel husmannsplass i skogen. Her bor hun med sine foreldre som helt klart kan beskrives som alternative voksne og som knapt har penger til livets opphold. Romanen blir av kritikere beskrevet som en dystopisk fortelling om oppvekst, satt i en blandingsverden av drømmer og hard realisme.

Skjermbilde 2020-06-04 kl. 08.24.51

Kjell Aukrusts Verden | utvalg av Anders Heger

I anledning hva som ville vært den folkekjære Kjell Aukrusts 100 årsdag, kommer denne nye boken ut. Den gir et bilde av Aukrust sine karakterer og hans skildringer av livet i norske bygder og byer. Kjell Aukrust har fått tre generasjoner nordmenn til å le, smile og gråte – med karakterer som vi kjenner igjen både oss selv, og andre i. Møt den selvgode, driftige, men godhjertede skjæren Solan, det skamklipte og nevrotiske pinnsvinet Ludvig, den selvhøytidelige nyhetsredaktøren Frimand Pløsen og mange, mange fler.

Skjermbilde 2020-06-04 kl. 08.30.05

Den tause pasienten | Alex Michaelides

Nordmenn elsker en god krim og denne krimhistorien – ført i pennen av Alex Michaelides – har fått mer hype enn man kan drømme om som romandebutant. Boken nådde nemlig andreplass på Amazons bestselgerliste i 2019! Historien forteller om den kjente maleren Alicia Berenson, som er innlagt på institusjon. Etter at hun ble dømt for drapet på sin egen mann, har hun ikke sagt et ord, men en nyansatt terapeut bestemmer seg for å få henne i tale. Anmeldere kaller boken en brilliant psykologisk triller, som tydelig bærer preg av forfatterens erfaring med filmmanus og som gir leserne en brilliant avslutning med en guffen ettersmak.