Gode utedager i vente!
Vi har hatt en samtale med Trine på Jernia, som har gitt oss gode råd om både grillen og terrassegulvet.
Vi er mer hjemme enn vanlig, og nå som vi går inn i den sprudlende vårfinalemåneden gjelder det å fylle herlige lyse kvelder med god mat og drikke. Salater og burgere er -for mange- selve symbolet på sommermat. Vi har tatt sommeren litt på forskudd og vil inspirere deg med disse fem oppskriftene fra Olivelle og Meny. God vårinnspurt!
En vanvittig god biffsalat som omvender selv den mest garva salatskeptiker! Med et hint av kaffe og hvitløk, er den både spennende og annerledes, det hele toppes med blåmuggost. Dette er Brad hos Olivelles sin favoritt og anbefales på det varmeste. (Total tid: 25 min)
Ingredisenser; bacon, biff, cherrytomater, valgfri salat, blåmuggost, Coffeerub, Black garlic sea salt, Caramelized garlic infused olive oil og Smoked barrel aged balsamic vinegar
Bringebær og spinatsalat med karamelliserte nøtter
Ta en forsmak på sommeren med denne deilige salaten! Frisk spinat og ferske bringebær er hovedingrediensene i denne enkle men elegante fristelsen! (Total tid:15 min )
Ingredienser; Valnøtter, spinat, bringebær, parmesan, Vine-ripened raspberry barrel aged white balsamic vinegar, Roasted Walnut oil og Vanilla bean sea salt
Denne salaten er av Meny sine mest solgte produkter, og nå kan du lære å lage den selv! Om du ikke er helt i matlagemodus, kan du alltid ta turen til Meny på Fornebu S og finne den i ferskvaredisken! (Total tid: 40 min)
Ingredienser; Brokkoli, majones, sukker, bringebæreddik, bacon, rødløk, rosiner og solsikkekjerner.
Alle elsker burger og her er en av favorittene til Linda hos Meny Fornebu. Denne deilige burgeren går utrolig fort å lage og er en frisk vri på en gammel klassiker! (total tid: under 20 min)
Ingredienser; Salmaburgere, salt, pepper, rapsolje, burgerbrød, guacamole, mango og rødløk.
Angusburger med bacon og sprøstekt løk.
Angusburger er en uslåelig delikatesse og passer like godt til hverdags som til fest! Denne burgeren serveres med sprøstekt sjalottløk og cheddar. Et tips til en alternativ servering er syltet rødløk, hamburgerbrød med sesamfrø og en litt annerledes ost. Meny har et stort utvalg cheddar, brie og blåmuggost som passer perfekt til burger, dra innom så hjelper de deg finne din favoritt!
Ingredienser; angusburgere, burgerbrød, hjertesalat, bifftomat, cheddar, bacon, sennep, sprøstekt sjalottløk, solsikkeolje, hvetemel, salt.
Olje til dressing!
Olivelle har stort utvalg gode oljer som passer perfekt til dressinger. Vi anbefaler på det sterkeste å prøve den deilige hvitløk -og parmesan-dressingen for Cæsar salat! Den er fyldig, frisk og er prikken over i-en på en god salat! De har også dippingoljer som er nydelig å dyppe brødet i! Kombiner det med smakfullt salt og du har alt du trenger.