Hyggelige aktiviteter i hjemmemodus

Her er våre beste tips til hvordan du får tiden til å gå (og tankene over på noe annet) i dagene som kommer.

Hjemmkos med familien

De fleste av oss tilbringer mer tid hjemme i disse dager. Skillet mellom arbeid og fritid er visket ut, og den nye hverdagen kan være utfordrende. Kjenner du på rastløsheten? Da gjelder det å fylle tiden med aktiviteter som gjør deg lettere og lysere til sinns.

Nå handler det om å ta vare på deg selv og dem du bor sammen med. Legg opp til hyggelige aktiviteter som gir avkobling og ro for store og små. Benytt anledningen til å få unna et oppussingsprosjekt du har satt på vent lenge. Mulighetene er mange!

Her er 6 tips til hvordan du får tiden til å gå (og tankene over på noe annet) i dagene som kommer:

1. Hjemmebakte fristelser får deg i godt humør. Hva er vel bedre enn duften av nystekt gjærbakst? Vi anbefaler MENYs myke kanelsnurrer, eller sjarmerende bamseboller med vaniljekrem.

Myke kanelsnurrer etter oppskrift fra MENY.

Myke kanelsnurrer etter oppskrift fra MENY.

Bamseboller med vaniljekrem til liten og stor. Foto MENY.

Bamseboller med vaniljekrem til liten og stor. Foto MENY.

2. Finn fram kortstokk, brettspill og puslespill. Det er sosiale og hyggelige aktiviteter som passer ypperlig når vi er i hjemmemodus. ARK Bokhandel har et stort utvalg for hele familien (og du får – 40% på alle spill og puslespill fram til 13. april).

Mesterens Mester og Den forsvunne diamanten er populære spill. Du får de hos Ark Bokhandel.

Mesterens Mester og Den forsvunne diamanten er populære spill. Du får de hos Ark Bokhandel.

3) Gjør hjemmekontoret litt hyggeligere. Det er ikke så mye som skal til! Du kommer langt med et par fargerike bilder, et gulvteppe, grønne planter eller blomster i en lekker vase, Floriss har stort utvalg av vakre vårblomster. Husk at mange av butikkene på Fornebu S tilbyr hjemlevering i disse dager.

Floriss levrer blomster på døra.

Floriss levrer blomster på døra. Se så fint det er hos Ranveig (https://www.instagram.com/ranli_/)

4) Hold deg i aktivitet! Ta deg en sykkeltur i nærområdet eller ta med barna for å leke i hagen. Hjemmetrening fungerer også utmerket, selv på liten plass. Du klarer deg lenge med et par strikk, hantler eller egen kroppsvekt. Anton Sport har utstyret du trenger.

5) Dra på tur i nærområdet! På ut.no kan du finne forslag til turer i nærheten av deg. Pakk en sekk med mat og drikke. Lag gjerne bål og tilbered et måltid under åpen himmel. Oppskriften på klassisk pinnebrød finner du her.

En tur i Nansenparken gjør godt for kropp og sinn.

En tur i Nansenparken gjør godt for kropp og sinn.

Pinnebrød smaker godt på tur.

Pinnebrød smaker godt på tur.

6. Gjør uterommet eller hagen klar for sommeren! Benytt anledningen til å vaske utemøblene og skrubbe verandaen. Kanskje trenger uteplassen et nytt strøk med terrassebeis? Hos Jernia finner du alt du trenger til oppussing og vedlikehold.

Jernia har utstyret for uterom og hage.

Jernia har utstyret for uterom og hage.