En sniktitt på vårens største motetrender

Rydd i garderoben og gjør plass til noen av vårens største trender. Vi gir deg et innblikk i vår-/sommerkolleksjonene fra de største motehusene, og tipser om hvordan du kan få stilen med enkle grep.

Vårtrender på Fornebu S

Den klassiske trenchcoaten

Trenchcoaten er et tidløst plagg som aldri går av moten, men i år fikk klassikeren boltre seg litt ekstra på catwalken hos blant annet Celine, Alexander Wang, J.W Anderson og Burberry (sistnevnte har frakken som sitt signaturplagg, så ingen store overraskelser her)

Get the look: Du ser alltid velkledd, chic og avslappet ut i en trenchcoat (hilsen «it»-jentene på første rad) Se etter en trenchcoat av god kvalitet hos Høyer Woman, Holzweiler eller Me & My Cousin. Da er du sikret en garderobeskatt som varer i årevis. Mer budsjettvennlige varianter kan dukke opp hos H&M eller Cubus.

Trenchcoat fra Holzweiler

Trenchcoat fra Holzweiler 5.400,-.

Trenchcoat fra Toteme

Toteme Pisa Trenchcoat får du hos Holzweiler, 7.900,-.

Flate sko

Vogue-redaktør Anna Wintour trekker frem flate, praktiske sko som en av vårens største trender. Vi er lutter øre når Anna introduserer praktiske plagg som de mest moteriktige. Flate, fargerike ballerinasko dominerte vår-/sommerkolleksjonene til de store motehusene. Hos Chanel bar modellene åpne ballerinasko med lave hæler, distinktive spenner og fargede skotupper.

Get the look: Start jakten på de perfekte flate skoene hos Grændsens Skotøimagazin eller Skoringen på Fornebu S. Her finner du alt fra budsjettvennlige til mer eksklusive varianter av vårens største skotrend.

Ballerina fra Skoringen

Jana Softline Ballerina (sort/snake) fra Skoringen, 399,-.

Rette jeans

Den klassiske, rette jeansen preget motevisningene for våren og sommeren. Årets mest fashionable olabukse er rett og løs i formen. Den sitter tett over rumpe og lår, er lett utsvingt fra knærne og rekker til kanten på skoene. Motehuset Celine kledde modellene sine i klassiske jeans, hvit skjorter, trenchcoats og stråvesker. En uslåelig vårkombinasjon!

Get the look: Merker som Lois og Levis har begge omfavnet den klassiske jeans-trenden. Se etter din favoritt hos Me & My Cousin, Carlings, H&M, Cubus eller Bik Bok.

Jeans fra Me&My Cousin.

Lois Raval Marconi jeans, Dark stone fra Me & My Cousin 1.500,-.

Mønstermagi

Mønstre i alle varianter var en fellesnevner på SS20-visningene. Louis Vuitton omfavnet 70-tallet med iøynefallende og fargerike print. Ganni videreførte sine romantiske blomstrete mønstre i spreke farger. Du kan velge å ta den helt ut med mønster fra topp til tå, eller kombinere printene med klassiske basisplagg i nøytrale farger.

Get the look: Høyer og My & My Cousin er et fint sted å starte når du vil oppgradere garderoben med freshe mønstre. Merker som Ganni, Sand og By Malene Birger har alle omfavnet trenden.

Skjørt og bluse fra Me & My Cousin

Bluse og skjørt fra Second Female, Me & My Cousin.

Suit up!

I år skal vi ta power dressing til et nytt nivå! I alle fall hvis vi skal være tro mot vår- og sommerkolleksjonene til Chloé, Proenza Schouler og JW Anderson. Se etter en komplett dress i en flatterende fasong. Dressen kan være ensfarget, rutete eller stripete. Er du ukomfortabel med en hel dress? Gled deg over at 70-tallets lange, stilrene blazer også er tilbake for fullt. Finn inspirasjon i kolleksjonene fra Prada, Louis Vuitton, Victoria Beckham og Gucci.

Get the look: Hos Ferner Jacobsen på Fornebu S får du god hjelp til å finne den perfekte dressen. H&M har mer budsjettvennlige varianter.

Dress fra Ferner Jacobsen.

Dante bukse/blazer fra Ferner Jacobsen, 1.450,-/1.950,-.