Slik får du nyttårsforsettene til å vare

Ja, vi vil stadig bli sunnere og sprekere, men hvordan sørger vi for at nyttårsforsettene blir mer enn bare et januar-prosjekt? Her får du tre enkle steg til å lykkes med gode vaner i 2020.

masse god helse i sunn mat

«Nytt år, nye muligheter» blir gjentatt til det kjedsommelige ved inngangen til et nytt år. Mange av oss møter hverdagen med de beste intensjoner. Vi børster støv av joggeskoene, trer på oss treningstøyet og gyver løs med friskt mot. Juicemaskinen får kjørt seg både sent og tidlig. Vi googler «mindfulness» og «yoga» over en lav sko. Nå skal kroppen aktiveres og sinnet balanseres! Problemet er bare at mange av oss faller fra etter noen uker…

Utfordringen er som regel ikke å komme i gang, men heller å opprettholde de gode vanene. I denne artikkelen gir vi deg tre gjennomførbare steg til en mer aktiv og energifylt hverdag. Vi heier på deg!

En løpetur i skogen er bra for kropp og sinn.

Hold deg aktiv

Hvordan unngå å miste motet etter et par uker med fysisk aktivitet? De fleste av oss går for hardt ut når vi skal etablere gode treningsvaner. Realistiske mål er nøkkelen til suksess. Begynn med å kartlegge hverdagen din og senk kravene til deg selv. Vær konkret og sett av tid til trening 1-3 dager i uka. Alt er bedre enn ingenting!

Gå motivasjonen din nærmere etter i sømmene. I januar blir overøst med tips til hvordan å redusere kilo og centimetre, men er det nok til å få deg opp av sofaen dag etter dag, uke etter uke? Fysisk aktivitet bedrer hukommelsen din, gjør deg smartere, mer kreativ og mindre stresset. Kanskje er det faktorer som motiverer deg mer? I starten kan det lønne seg å fokusere på følelsen du får etter en treningsøkt, heller enn hvilke resultater du oppnår.

Som nybegynner er det gjerne tøft å komme i gang, men husk at mye er gjort bare du kommer deg ut av huset! Finn en treningsform du trives med, enten det er spinning, gruppetimer, dansing eller yoga. Elsker du å gå tur i skog og mark? Start der. Er du glad i å sykle? Prøv spinning. La bilen stå og ta beina fatt når det er mulig.

Legg vekk tankene om at alle på treningssenteret er helproffe rivjern med perfekte kropper. Alle må begynne et sted, og de fleste har mer enn nok med seg selv og sine egne nyttårsforsetter. Avtal gjerne en fast treningsøkt med en venn, slik at det blir vanskeligere å avlyse når dørstokkmila blir for lang.

Kjenner du at det butter imot, eller at du trenger hjelp med å finne formen? Hos SATS Fornebu møter du personlige trenere som har treningsglede som jobb. Her kan du få skreddersydd et treningsprogram med øvelser som passer deg og ditt utgangspunkt. Ikke minst er det gull verdt med kontinuerlig motivasjon og støtte underveis!

Litt ekstra energi i hverdagen fra Sunkost.

Tilfør ekstra energi i hverdagen

Trening hjelper på både humøret og energinivået, men det skader ikke å fylle på litt ekstra i disse mørketider. Hos Sunkost Fornebu kan du kickstarte året med produkter som gir mer energi i hverdagen, slik at du får større overskudd på jobb, trening og hjemmebane.

Cocosa MCT-olje

Oljen skal bidra til å gi deg normal forbrenning og et stabilt blodsukker. Bytt sukkerholdige energidrikker med varm eller kald drikke tilsatt 1-2 spiseskjeer MCT.Dette er et rent naturprodukt utvunnet av kokosolje.
https://sunkost.no/produkter/kosttilskudd/kosttilskudd-fettsyrer/kosttilskudd-fettsyrer-mct-olje/mct-olje-500-ml

Flytende B12

Passer for deg som ofte føler deg trøtt og slapp. Produktet gir bedre energi, et sterkere immunforsvar og en mer tilfreds sinnsstemning.
https://sunkost.no/produkter/kosttilskudd/kosttilskudd-vitaminer-mineraler/kosttilskudd-vitaminer-mineraler-vitamin-b/flytende-b12/

KSM66 Ashwagandha

Kapsler som er laget for å motvirke stress og uro. Produktet er ment å virke positivt på mental balanse, utholdenhet og overskudd. I tillegg kan du oppleve økt styrke og muskelvekst ved regelmessig trening.
https://sunkost.no/produkter/kosttilskudd/kosttilskudd-urter/kosttilskudd-urter-urtekombinasjon/ksm66-ashwagandha-120-kapsler/

Solaray GPH Super Rosenrot

Kapsler som inneholder den adaptogene urten rosenrot. Rosenrot hjelpe ved lett nedstemthet og bedre konsentrasjonen din.
https://sunkost.no/produkter/kosttilskudd/kosttilskudd-urter/kosttilskudd-urter-rosenrot/rosenrot-super/

En massasje hos Råh gir lave skuldre.

Vær snill mot deg selv

Start det nye året med å ta godt vare på deg selv. Dersom du føler at tiden ikke strekker til, oppfordrer vi deg likevel til å sette av noen minutter hver dag til det som gir deg ro og glede. Gjør det til en god vane å stoppe opp og kjenne på hvordan du har det akkurat her og nå. Her er noen punkter som gir oss økt energi og pågangsmot i hverdagen. Kanskje funker det for deg også?

• Drikk nok vann. Å holde kroppen hydrert bidrar til at du føler deg freshere og mer opplagt. Trenger du motivasjon? Kjøp en ny fresh drikkeflaske som holder vannet kaldt.
• Velg pleiende og fuktighetsgivende produkter til huden din. Det trengs i vintermørket! Det kan være lurt å oppsøke en hudspesialist som skreddersyr et hudpleieprogram tilpasset din hudtype.
• RÅH hudpleie på Fornebu S tilbyr et stort spekter av skreddersydde hudbehandlinger. Unn deg en time med ro og velvære!
• Rydd i garderoben og lag deg et system som gjør det enkelt å kle seg om morgenen. Gi bort det du ikke bruker til Fretex eller UFF. Sørg for at du planlegger dine neste kleskjøp, slik at du unngår unødvendige bomkjøp og heller investerer i kvaliteter som varer.