Slik skaper du strikkemagi i julen

Strikk julen inn med kvalitetsgarn og veiledning fra butikken Strikkemagi på Fornebu S. Her får du oppskriften på to av de populære julegenserne fra strikkedronning Line Langmo.

Strikketøy i hyggelig miljø.

Kjærligheten til godt håndverk og gleden ved å strikke blir stadig mer utbredt. Vinteren er høysesong for å lage varme, behagelige plagg med inspirasjon fra kule strikkedamer som Line Langmo og Camilla Pihl. De store, tykke genserne er selvskrevne favoritter når minusgradene kommer krypende.

Er du klar for en herlig julestrikk? Hos Strikkemagi på Fornebu S finner du hylle på hylle med kvalitetsgarn fra merker som House of Yarn, Drops og Rauma Garn. Finn frem strikketøyet og la deg inspirere av to skjønne oppskrifter fra Line Langmo.

Strikk en nydelig julegenser

Påfugl fra House of Yarn by Line Langmo er et børstet, langfibret mohairgarn. Garnet gir lette og luftige plagg som er elastiske, men samtidig holder godt på fasongen. Et ideelt valg for oversized gensere! Garnet finnes i pastellfarger, duse farger, klare farger og nøytrale farger.

Genseren Aurora i julerødt.

Her kan du laste ned oppskriften på den nydelige, julerøde genseren Aurora.

Tunika-kjolen Thelma

Strikk i samme mønster til barna.

Vil du holde litt ekstra godt på varmen i vinter? Da er tunika-kjolen Thelma et ideelt valg.

Fine oppskrifter fra dale.

Vil du heller strikke et plagg som passer uavhengig av sesong? Du finner flere nydelige strikkeoppskrifter her.

For nybegynnere og reserstrikkere

Kanskje vil du gi bort noe ekstra fint til jul i år, et plagg som har blitt til med omtanke i hver maske? Hos Strikkemagi, som eies av Therese Wolff og Anne Mette Bardellotto, finner du både utvalget og hjelpen du trenger for å komme i gang. I butikken kan de anbefale gode oppskrifter for drevne strikkere, og for deg som har lyst til å komme i gang med et første prosjekt.

Er du helt fersk i strikkefaget? Begynn med noe enkelt som et skjerf, og så kan du heller avansere etter hvert som du får teken på det, råder daglig leder Anne Mette. Psst… Du finner gode nybegynnerguider ved å søke på Youtube, eller så kan du ta en titt på denne artikkelen.

Strikking gir lave skuldre.

Strikk deg til lavere puls

Ikke bare gir strikking deg muligheten til å lage gode kvalitetsplagg som varer, enten til deg selv eller noen du er glad i. Det er også en herlig form for avkobling! Kjenner du pulsen stige av tanken på x antall julebord, sprø svor og lange ønskelister? Strikking kan bidra til en mer avslappet førjulstid. Håndarbeid er en form for praktisk meditasjon, der vi bruker repetitive bevegelser for å roe ned tankene. Finn roen med strikketøyet mellom hendene, anbefaler Anne Mette hos Strikkemagi.

Vi håper du har latt deg inspirere til å strikke julen inn med noen av de flotte strikkeoppskriftene øverst i artikkelen. Lykke til!