Slik lager du festkaken vår

Planlegger du fest og har lyst til å bake en skikkelig festlig kake? Prøv 5-årskaken til Fornebu S da vel. Den har tre lag med lys og mørk sjokoladeganache. Den er ikke så vanskelig å lage og i tillegg smaker den latterlig godt.

Fornebu S sin 5-årskake bakt av Thea Caroline .

Fornebu S sin 5-årskake bakt av Thea Caroline .

Ingredienser kakebunn:

350 g smør
3,5 dl vann
14 ss kakao
8 dl sukker
5 egg
2,5 dl rømme
2 ts natron
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
8 dl hvetemel

Lys sjokoladeganache:

100 g lys kokesjokolade
3 dl kremfløte

Mørk sjokoladeganache:

100 g mørk kokesjokolade
3 dl kremfløte

Her ser du festkaken på coveret av bursdagsmagasinet.

Her ser du festkaken på coveret av bursdagsmagasinet.

Fremgangsmåte:

Smelt smør og tilsett vann og kakaopulver. Visp til blandingen er uten klumper.
Ha sukker, egg, rømme og sjokoladesmør i en stor bolle. Visp dette godt sammen.

Tilsett deretter det tørre og visp igjen til røren er jevn og uten klumper.

Smør en rund kakeform på 18 cm. Fyll formen med røren.
Kaken skal bli høy – så dersom kakeformen din ikke har høye kanter steker du i to omganger.

Stek kaken på 180 grader varmluft i ca. 40 minutter.  Følg med på kaken underveis og sjekk med en kakenål om den er gjennomstekt. Tiden varierer mye fra ovn til ovn.

Avkjøl kaken i formen og hvelv den ut når kaken er kald.

Mens kaken steker kan du lage begge sjokoladeganachene.
Fremgangsmåten er lik for begge:

Hakk kokesjokoladen.
Kok opp kremfløten og trekk gryten av stekeplaten.
Tilsett kokesjokoladen og rør rundt til sjokoladen er oppløst.
Du skal nå ha en blanding lignende tykk sjokolademelk.
Sett kaldt i minimum 6 timer og gjerne natten over.
Pisk opp til kremen blir smøretykk før montering av kaken.

Fornebu S sin 5-årskake.

Fornebu S sin 5-årskake.

Montering:

Del opp kakebunnen din vannrett med kniv – slik at du står igjen med tre like tykke bunner.
Dersom du har stekt i to omganger kan du lage fire lag. Del den lyse ganachen i like deler og begynn med montering av kaken.

Plasser den første bunnen nederst. Legg på krem på midten og bre det utover til kantene.
Kaken skal ha et røft utrykk, så du trenger ikke være veldig nøye.
Legg så på neste kakebunn, gjenta påsmøringen og legg en ny bunn på toppen.
Når du har lagt på den øverste bunnen tar du en kakeskrape og beveger den jevnt rundt hele kaken slik at kremen ikke renner ut og du får jevne lag med krem.

Deretter benytter du deg av den mørke ganachen.
Bruk gjerne en spatel og smør det utover kaketoppen med myke bevegelser.

Dekorer så med bjørnebær, eukalyptus, fiken, hasselnøtter, kaffebønner og gullstøv.

Tips!

Dersom kaken din har blitt ujevn i skorpen under steking skjærer du av denne delen.
Plasser den minst pene delen som nederste lag.

Bruk nederste del av bunnen på kaken din som topp. Da er overflaten på kaken din garantert rett og pen.

Dersom du vil ha gullfargede hasselnøtter kan du riste dem i en pose med gullstøv før du legger dem på kaken.