Nyttige tips til høstgarderoben!

Fulgte du tipset mitt og tok en skikkelig gjennomgang av garderoben i vår? Vel, det er på tide å gjøre det igjen, og helst i god tid før jobb og studier kicker i gang for fullt.

Av Anja Stang fra Green House

Du er nettopp kommet tilbake fra ferie, med solkysset hud som snart skal pakkes inn i tykkere plagg. Butikkene begynner å fylles opp med høstens nyheter, og det er mange fristelser der ute. Ved å ta en gjennomgang av garderoben og pakke bort de typiske ferieplaggene, får du mer oversikt over hva du faktisk trenger for å få en vellykket høstgarderobe.

Gjør garderoben klar for ny sesong.

Gjør garderoben klar for ny sesong.

Her er fem tips du kan ta med deg inn i høsten:

• La vinterplaggene og de tykkeste ullgenserne henge en stund til, men hent frem de litt mer ”businesslike” buksene, skjørtene, blusene og jakkene. Sjekk at de er hele og om de trenger en runde med steameren, og sortér dem etter farge eller type plagg. Det er overraskende gøy og ikke minst gratis å gå på jakt i egen garderobe!

Steamer til å ta vare på plaggene dine.

Tefal hånholdt steamer Jernia 799,-, Woolzies tørkeballer 3 pk. Sunkost 249,- og L:a Bruket skilt med duft til klesskapet Annen Etage 170,- pr. stk.

• Når du først er i gang, er det lurt å gjøre en liten analyse av garderoben din. Legg merke til hva som går igjen i type plagg, farger og mønstre når du går gjennom innholdet i skapene. Er du minimalist, bohem, fargerik, romantisk, klassisk? Eller kanskje ”eklektisk”, med en stil som varierer med humør og dagsform? Er du fornøyd med variasjonen, eller ønsker du deg for eksempel mer farger? Savner du noen typer plagg du kan bruke i jobbsammenheng?

Trendy kjole, skjørt og solbriller.

Maud skinnskjørt Me & My Cousin 1.700,-, Ganni Georgette kjole Me & My Cousin 1.299,- og Oliver Peoples Sun solbriller Krogh Optikk 3.378,-.

• Mitt tips er å ikke tenke for mye på hvilke anledninger du trenger plaggene til, men ta deg tid til å lete etter fremtidige yndlingsplagg du vil bruke igjen og igjen, uansett situasjon. En fin dressjakke, gjerne i en farge, fungerer like godt i møter som på cocktailparty eller i familieselskap. Det samme gjør et par vide bukser, et knelangt skjørt eller en bluse som kan styles opp og ned etter behov

Bukse, ullgenser, bluse og armbånd.

Velg klassisk: Structured bluse byTiMo 1.799,-, Super Flared bukse byTiMo 1.299,- og Arnie Says ullgenser Ferner Jacobsen 2.000,- og Fusion armring 18k gull David-Andersen 59.000,-.

• Hent gjerne inspirasjon fra høstens trender, men hold tunga rett i munnen: Du har din personlighet og ditt liv og er ikke en modell i en katalog. Hver gang du vurderer et plagg, så gå gjennom en liten sjekkliste: Er den kjolen virkelig deg? Klarer du å gå i de skoene i mer enn en halvtime? Og tror du – med hånden på hjertet– at du vil bruke den blusen minst 30 ganger? Velg plagg du føler deg vel i, både fysisk og emosjonelt.

Høst_Anja_klassisk

Velg høstfavoritter som du har år etter år: LEVI’S Ribcage Straight jeans Carlings 1.149,-, Acne Studios Musubi mini veske Holzweiler 8.400,-, Ursula cardigan Malene Birger 2.599,- og Céline solbriller Krogh Optikk 3.250,-.

• Sett kvalitet foran kvantitet, og bygg en garderobe med lang levetid. Ta godt vare på fundamentet: Vask plaggene skånsomt og ikke for ofte. Lufttørk alltid. Gi yndlingsplaggene dine en sentral plass i skapet slik at de er godt synlige, og la dem bli en del av deg. Spør dere meg, er dét nøkkelen til god stil!