Kortreist ferie: Staycation på Californebu!

På tide å bytte ut det vante ”hvor skal du i sommer” med ”hva skal du i sommer”? Du trenger nemlig ikke å dra langt for å få feriefølelsen.

Sommerferie med gode venner på brygga.

Ferie er sommer og sol - gjerne på Fornebu.

Av Anja Stang

 

Sommeren. Endelig er den her! Selv om den liker å lure oss litt, med uannonserte skurer, plutselig tropevarme og skyer som likner opprørt hav. Tenker vi oss litt om, er det jo dét som kjennetegner den norske sommeren. Med fjorårets hetebølge og uoverskuelige tørkeperiode friskt i minne, er det kanskje betryggende at sommeren 2019 foreløpig er litt mer… gjenkjennelig? I mellomtiden jubler alt som vokser og gror.

Vi nordboere er flinke til å kaste oss rundt og nyte hver minste lille soltime, fordi vi ikke vet hvor mange vi får av dem. Her deler jeg noen gode tips til å benytte både de fine og de mer ruskete dagene, i ditt eget nærområde:

SUP på Fornebu.

Hva med å teste SUP i sommer. Perfekt på Fornebu.

Gøy på Fornebulandet!

Bor du i nærheten av Fornebu, er du så heldig å bo nær havet. Og den klassiske strandturen, en sentral ingrediens i den norske sommerlykken, kan lett piffes opp. Hva med å teste SUP (Stand Up Paddle) på ”Californebu” på Oksenøya? I låven der SUP.no holder til, kan dere både få et enkelt kurs og leie utstyr. God balansetrening og fine naturopplevelser i skjønn forening!

Fornebulandet har også kilometervis med sykkel- og gangveier som bare ber om å bli brukt. Har du besøkt naturreservatet i Koksabukta? Strendene på Storøyodden regnes blant landets beste, og Rolfstangen lokker med fredelige viker.

Bilde av Pelvikodden Badeplass.

Pelvikodden Badeplass.Her finner du en fin sandstrand med noe skjell og ruglete svaberg. Pelvikodden er et populært fiskested.

Rolvsbukta.

Ytterst i fjorden og innerst i blindveien med trygg avstand fra biltrafikk finner du Rolfsbukta.

Ta gjerne med en plastpose og et par engangshansker når dere skal på stranden. Ser dere søppel på avveie, så plukk det opp! Slik gjør dere både dagens gode gjerning, og strandturen blir hyggeligere både for dere selv og andre.

Fornebu S har mye ferskt og godt å fylle piknikkurven med før dere utforsker nærområdet. Hva med å kombinere et måltid under åpen himmel med en lokal kunstopplevelse? Nansenparken var nominert til Europeisk Landskapspris, og er et innholdsrikt rekreasjonsområde på 200 dekar der flyplassen lå tidligere.

Har dere besøkt Lilløyplassen ennå? Den gamle husmannsplassen på idylliske Lilleøya er åpen for publikum som ønsker å lære mer om den fantastiske naturen på Fornebu, og har aktivitetsdag for hele familien hver søndag. Lilløyplassen er et av seks nasjonalt autoriserte besøkssentre for våtmark i Oslo.

Ha en nydelig, kortreist sommer!

Nansenparken

Nansenparken. Navnet kommer av at polarhelten Fridtjof Nansen bodde like ved, og hans sønn Odd Nansen var arkitekten som tegnet Fornebu lufthavn.

Festplassen.

Festplassen i Nansenparken.

Sykkeltur på Fornebu.

Ta med deg i sykkelen på tur - perfekt på Fornebu.