Disse bøkene bør du lese i påsken

Med påskeferie følger gode leseopplevelser. Hvis du fortsatt ikke har valgt deg ut en god bok, kan du lese disse tipsene fra ARK Fornebu – og det må ikke være krim selv om det er påske. God bok!

ARK anbefaler.

ARK Fornebu S anbefaler.

Den gode romanen

Siri Hustvedt «Memories of the future»
Hustvedt er tilbake i god form, og i romanform. Kommer på norsk i slutten av april, men vi har den inne på engelsk allerede nå. Bør leses av alle som har likt Hustvedts tidligere romaner.

Til den kvalitetsbevisste

Alice Zeniter «Kunsten å miste»
Her snakker vi perle. Det er sjelden vare at så gode bøker blir oversatt i det tjueførste århundret, og når det først gjør det, så bør du gripe sjansen og lese, lese, lese.

Til den samfunnsorienterte

Michel Houellebecq «Serotonin»
«Serotonin» har allerede vakt oppsikt i Europa over med bokas tidlige «spådom» om de gule vestene i Frankrike. Dette er god romankunst, med et snev av humoristisk sjåvinisme, samfunnssatire og obskure referanser. Anbefales!

Bøker fra ARK.

ARK Fornebu anbefaler.

Til satirikeren

Kaspar Colling Nielsen «Den europeiske våren»
Nielsen har blitt kalt den «nye Houellebecq», og med denne boken beviser han hvorfor. Stilsikker, sjokkerende og samfunnsstikk som treffer der det skal treffe.

Til den moderne krimelskeren

Hideo Yokoyama «64»
Når det først skal oversettes en japansk krimbok, så gjøres det med stil. Dette er en sammensatt bok utenom det vanlige. Saktegående (dog ikke kjedelig) krim, som utfordrer både leseren og det japanske samfunnet. Denne boken solgte én million eksemplarer den første uken i Japan, så noe har Yokoyama truffet.

Til den kresne

Amor Towles «En gentleman i Moskva»
Med et rikt språk og glimrende handling flettes denne gullbaren av en bok sammen til et sammensurium av litt kaos, litt humor og litt veldig god litteratur. Et must-read denne våren.

Til smårollingene

Arne Svingen og Eivind Gulliksen «Flukten til verdens ende»
I ekte «Detektivbyrå nr.2-stil» kommer Arne Svingen og Eivind Gulliksen ut med en helt ny serie om Agent Elvin Griff. Spenning fra første side!

Bøker fra ARK.

ARK Fornebu anbefaler.

Brettspill for de voksne

5 på topp
Dette er det morsomste spørrespillet jeg har spilt siden Bezzerwizzer kom på markedet. Perfekt til seine hyttekvelder!

Brettspill for de små

Detektivspillet
Detektivbyrå nr.2 i brettspillformat. Finn sporene og løs oppgavene. Superkult!

Brettspill fra ARK Fornebu.

Brettspill hører påsken til.