Velkommen til mitt grønne hjørne!

Anja Stang - Green influencer og journalist. foto: Mille Frømyhr

Anja Stang - Green influencer og journalist. foto: Mille Frømyhr

Jeg heter Anja Stang og driver det personlige, grønne nettmagasinet Green House. I mitt digitale ”hjem” vil jeg inspirere deg til å ta grønnere valg i alle rom – uten å ofre verken estetikk eller komfort. Det finnes nemlig så mye fint, funksjonelt og godt som både er bedre for kloden og deg.

Fremover skal jeg ha et lite ”rom” på Fornebu S også. Her vil jeg gi deg mine beste verktøy for å velge bedre og mer miljøvennlig. Det er både lettere og morsommere enn det kanskje virker, og trenger ikke å være vanskelig.

Selv om verden trenger at vi tar store grep, skal vi ikke undervurdere de små skrittene vi tar hver eneste dag. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

Bilde av senterets grønne hjørne

Senteret med verdensrekord

Visste du at Fornebu S faktisk er verdens mest miljøvennlige kjøpesenter? Det skyldes de mange bevisste valgene som ble tatt i byggeprosessen. Taket er en gjenskapning av den sjeldne naturtypen kalktørreng, dannet av lokale frø. Bikubene på taket produserer 100 kilo honning i året, og solcellene 150 000 kilowattimer – like mye som åtte eneboliger.

Senteret er et passivhus og 50-70 prosent lavere energiforbruk enn andre kjøpesentre. Trefasade og lavkarbonbetong har redusert CO2-avtrykket med 60 prosent. Fornebu S har også 120 sykkelparkeringsplasser, 20 elbil-plasser med lademulighet og kort vei til bussen.

Du kan lese mer om miljøprofilen til Fornebu S her.

fornebu-s-gront-omraade-miljo

3 enkle grønne grep

Jeg gleder meg til å inspirere deg til å finne din egen grønne vei fremover!
Her er tre enkle grep du kan ta allerede i dag:

1. Ha alltid et handlenett i veska – ikke bare til matvarer, men også elektronikk, klær og tilbehør. Du vet aldri når du kommer til å trenge det.

2. Skru av autopiloten og prøv mer miljøvennlige merker og produkter neste gang du trenger noe nytt. Fra bambustannbørste til plagg i rene naturmaterialer. Se etter den lille kvisten!

3. Spis mindre og bedre kjøtt. Støtt små, lokale gårder med fokus på bedre dyrevelferd og kvalitet. Det finnes også stadig flere gode, plantebaserte alternativer på markedet.

Grønn kvist, tenk bærekraft.

Tenk bærekraft - se etter den lille kvisten.

Anja Stang