Slik feirer Christine jul på Fornebulandet

christine.k.rønsen

christine K. Rønsen feirer jul på Fornebulandet

Instagrammer Christine K. Rønsen (32) har sin egen stil, og det gjelder også julepynten. Selv om julen hennes er rensket for røde julenisser, er det julehygge og -kos i massevis.

– Her bor vi landlig, men bynært, sier Christine. 

Leiligheten på Snarøya ble kjøpt nesten på slump. Christine og kjæresten André Johnsen (39) hadde ofte tatt turen fra Oslo, nærmere bestemt Skøyen, og til Fornebu for å gå tur. Der oppdaget de hvor fint mange av de nye boligene lå, nært sjøen og fine friområder, noe som også passet hunden Bentley svært godt.  

Og der, på Bjørnenga, slo paret til på et nytt boligprosjekt. 

I og med at leiligheten ikke var klar, fikk de god tid til å planlegge løsninger ned i de minste detaljer.

 

Egne løsninger

– Vi har lagt mest tid og ressurser i å få den åpne løsningen med stue og kjøkken til å fungere optimalt, forteller Christine.

I den nye og romslige 4-roms leiligheten med god takhøyde og stor veranda, har Christine, André og Bentley funnet seg godt til rette. 

Favorittplassen er kjøkkenøya. For Christine elsker å lage mat – spesielt til fest. Og fest vil det bli i julen. Hun og samboeren Andreas gleder seg til å be venner og familie til juleselskap på Snarøya. Blant annet står juletaco på menyen.

nordisk.rønsen

– Stilen min er nordisk, med en dæsj av ekstra glam. En slags nordisk maksimalisme, sier Christine Rønsen. Foto: Mari Svenningsen.

Nordisk glam 

Når det kommer til interiør, har samboer André Johnsen overlatt det meste til Christine. Hun er over snittet interessert i interiør, og det viser hun fram. På instagramkontoen Christineshjem deler hun tips og inspirerende bilder med sine 3000 følgere.

– Stilen min er nordisk, med en dæsj av ekstra glam. En slags nordisk maksimalisme, sier Christine med et lite smil.

Impulskjøp er det lite av hos Christine og Andreas. De går heller for få ting av god kvalitet og som holder seg gjennom årene. En av Christines favorittgjenstander er en retro stålampe fra 50-tallet som hun arvet av farmoren sin. Den har satt standarden for resten av stilen i leiligheten, kan Christine fortelle.

– Jeg småhandler aldri nips og naps til hjemmet. Det skal være enkelt, og så kan man fylle på med ting som skiller seg ut. Dermed blir det ikke så cleant, mener hun. 

En av hennes favorittbutikker ligger på Fornebu S. Hos Nicoline Home finner hun stadig noe som faller i smak.

– Vi bruker i det hele tatt Fornebu S mye. Det er et godt utvalg av butikker og hyggelig å gå der, mener samboerparet. Herfra har Christine også anskaffet sin første julepynt.

jul.rønsen

- Vi bruker i det hele tatt Fornebu S mye. Det er et godt utvalg av butikker og hyggelig å gå der, , sier Christine. Foto: Mari Svenningsen

Jul uten nisser

Christine er glad i julen. Hun har vokst opp i et hjem med røde julegardiner, røde duker og massevis av røde nisser. 

– Med all respekt for mamma, men her kommer det til å bli nissefritt, sier Christine og ler. Og det blir ikke andre julerøde ting i leiligheten heller:

– Jeg er glad i rødfarger, men mer de dempede, varme nyansene som går mer over i oransje eller burgunder.

I stedet for massevis av julepynt, går Christine for blomster. Da får hun brukt noen av vasene sine som hun er så glad i. 

Sammen med levende lys og pledd, kommer stemningen, mener Christine.