Slik pakker du inn julegavene

nille7

Varier med papir, bånd og dekor og få en lekker innpakning av årets julegaver. (FOTO: Nille)

Gi julegaven det lille ekstra med en lekker innpakning. Her får du inspirasjonen du trenger for å gjøre julegavene til en pryd under juletreet.

En gave som er fint pakket inn er mer «personlig», og da blir det enda mer gøy å gi den bort, og veldig koselig å få, sier Janne Køhn som er butikksjef hos Yes! Vi leker på Fornebu S. Her finner du mange produkter som selges hos hobbykjeden Panduro. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan pimpe julegavene!

Mix og match gavepapiret

– Det er viktig at du har nok papir til pakken. Det blir ikke så pent når det er lappet og limt. Gå gjerne for et «miljøpapir» som du kan kaste i papiravfallet og ha klar både pakkelapper og en penn som skriver bra. Og husk teip! tipser Janne.

Kjøp med deg flere ruller med gavepapir som kan matche hverandre og miks dem når du pakker inn, foreslår Hege Abelson fra Nille.

Nille5

Kjøp med deg forskjellige gavepapir og bruk gjerne ulike mønstre på samme pakke. (FOTO: Nille)

Ulike stiler

Hos Nille er julen delt inn i 3 stilkategorier som også kan brukes på pynting av gavene. Her plukker du stilen som du liker, eller du vet mottakeren av julegaven vil like:

Ønsker du stilen Elegant jul går du for hvitt som basefarge og detaljer i sølv og gull. Noen duse fargeinnslag er også med.

Velger du Tradisjonell jul er rødt og hvitt hovedfargene i kombinasjon med grått, grønt og hvitt.
Stilen Nordisk jul har rolige farger – mye i grått, hvitt og grønt.

Posters

Bruk ulike bånd og dekor og gi hver gave sitt eget preg. (FOTO: Panduro)

Variasjon med gavebånd og gavelapper

– Panduro har ulike gavepapir med tilhørende lapper, så du kan velge deg stilen du ønsker, sier Janne Køhn fra Yes! Vi leker (Panduro).

Gå gjerne for rødt og julete, eller en enkelt hvitt og stilrent, eller den naturlige stilen. Så velger du ulike gavebånd som passer til de ulike stilene, glitterbånd, silkebånd eller snøre. Her er det mange valg! sier butikksjefen.

– Pakkelapper finnes i forskjellige varianter som klistremerker, ferdige tags eller man kan lage scrappe egne tags, foreslår Janne Køhn.

Her følger 7 enkle tips og ideer til inspirasjon:

Nille4

Miks ulike gavepapir på samme presang og gi den enda mer personlig preg med pynt og fin gavelapp. (FOTO: Nille)

1. Miks ulike papirer og mønstre

– Det kan være fint og bruke et mønstret og et ensfarget gavepapir, så kan man bruke det ene som et «belte» på pakken. Båndet kan legges feks i striper (NB! Det er lov å teipe på baksiden) med en krusedull på, sier Janne Køhn fra Yes! Vi leker.

2. Heng på dekor

Bruk julepynt som dekor, slik som julekurver, julekuler, figurer etc. Hos blant annet Nille finner du mange ulike figurer og former som gir gavene hvert sitt preg.

Other

La barna perle eget dekor til julegavene. Lim gjerne på til-fra-lapper på baksiden. (FOTO: Panduro)

3. Perle-pynt

De fleste barn liker å perle, så la dem perle pynt til julegaveinnpakningen og gjør gavene enda mer personlige.

4. Fra naturen

Bruk kongler, granbar, kanelstenger osv. til dekor på gaven.

– Knyten kvist med en kongle på pakken, eller granbar som pynt, eller henge på en julekule sammen med gavelappen, sier butikksjef Janne Køhn.

Catalogue

En enkel gavelapp med lekker kalligrafskrift gir julegaven personlig preg. (FOTO: Panduro)

7. Varier med farge på gavebånd

Veksle på farger og hvordan du knyter gavebåndene. Du kan variere de vanlige gavebåndene med hyssing-gavebånd, sløyfer, piperensere etc.

8. Bruk stempler

Hos Panduro finner du stempler og lakkstenger med julemotiv, både sett og solgt hver for seg.

panduro10

Innpakningsidé fra Panduro som kan lages selv, eller kjøp gavepyntelementene ferdig. (FOTO: Panduro)