Julesmykker Kampanje 2018 Banner 1

I årtusener har gull og sølv vært vår måte å pynte oss på; Smykker kan markere begivenheter- små og store. Til seg selv, eller andre. Julens smykkeauksjon byr på muligheter til å bære stilhistorien, fra Art Decos stramme symmetri til enkle tidløse diamanter.

Stine

Stine Elisabeth Johansen, kunst- og antikvitetsekspert ved Blomqvist Nettauksjon

Smykkenes stilhistorie følger kunsthistorien, og på grunn av sin størrelse er smykker ofte fantastiske små tidsvitner til historiens smak og trender. Diamanter ble for eksempel på 17-og 1800-tallet slipt med færre fasetter, såkalt «oldcut», enn dagens «brilliantcut».

I Norge ser vi at smykker står i en særstilling når det kommer til kvalitet og ulike opphavsland; mens vi ganske sjelden ser nydelige franske Art Nouveau møbler, er det oftere å finne dens like utført i sølv eller gull. Smykker var ikke stedet en sparte på kruttet hvis en skulle proklamere sin kjærlighet, eller for eksempel feire en fødsel.

Derfor er det mulig å finne helt spesielle og unike smykker på Blomqvist Nettauksjon.

Julesmykker Kampanje 2018 Banner Large for Forebu S

«Diamonds are forever»

Kontakt Blomqvist på telefon 45 93 92 00 eller besøk deres hjemmeside www.blomqvist.no

Stil og mote

Temakveld for Nøkkelkunder på kveldsåpent torsdag 13. desember kl 20 hos Maya`s!

En lettbeint presentasjon hvor mote og design blir presentert i et historisk perspektiv. Finnes det noen fellestrekk for kvalitet?

Stine Elisabeth Johansen jobber som kunst- og antikvitetsekspert på Blomqvist Nettauksjon, og har ansvaret for vintage og fashion-avdelingen på samme sted.

Er du ikke nøkkelkunde? Meld deg inn og bli med på temakvelden. Vi serverer italiensk tapas til alle Nøkkelkunder.