Vinterens sko-favoritter

Vinterstøvler-i-byen

Hold føttene varme i vinterkulden: Med klokken fra øverst venstre, boots i glatt skinn fra Stockholm Design Group kr 1699, brune semskede boots fra Face kr 1799, skolett fra Privé kr 1299, semsket skolett fra Stockholm Design Group kr 1899, plattform-boots fra Stockhom Design Group kr 799, Panama Jack Felina Igloo boots kr 2299. Foto: Produsentene

Her er sesongens heteste skotøy for kalde dager og partykvelder, pluss tipsene som holder skoene i god stand gjennom hele vinteren.

Partysko

Klar for julebord og nyttårsmoro? Festfine sko, med klokken fra øverst venstre: Pensko i fløyel med sløyfedetalj fra Peter Kaiser kr 1699, pumps fra Michael Kors kr 1150, sorte skinnskoletter fra Högl kr 1699, pumps i glatt skinn fra Clarks kr 899, røde stretchboots fra Stockholm Design Group kr 899, pumps i semsket skinn fra Clarks kr 1099, røde semskede skoletter fra Billibi kr 2299. Foto: Produsentene

Vinteren krever mye av skotøyet, både på grunn av det kalde været og de mange selskapene! Grænsen Skotøimagazin deler gjerne sine beste råd for vedlikehold av skoene for å sørge for at de holder gjennom hele sesongen.

Impregner: Spray skinnsko med Boston Raingard Protector impregneringsspray ca. hver 14. dag for å beskytte mot smuss og gjøre skoene kraftig vannavstøtende.

Hold skinnet mykt: På sko i glatt skinn er det viktig å også tilføre næring slik at ikke skinnet tørker ut over tid. Da anbefaler vi å bruke Effekt lærbalsam, som i tillegg til å tilføre fuktighet også rengjør og gir glans.

 

Tøfler

Tøfler er et must når det er kaldt! Alle disse er foret med lammeull for å sikre at du holder varmen: Shepherd Tessan tøffel kr 799, Ugg Dakota Pom-Pom tøffel kr 1599, hvit tøffel fra Face kr 499, Shepherd Jessica tøffel kr 699, Ugg Sufette tøffel kr 1199. Foto: Produsenten

Unngå saltrenner: Et triks for å holde glatt skinn fri for saltrenner når det er mye snø eller slaps ute er å først impregnere de for så å smøre et lag med Effekt lærbalsam nederst langs sålen og på de mest utsatte stedene. Behøver de glatte skinnskoene dine oppfriskning i fargen anbefaler vi at du påfører skokrem for så å pusse med en skobørste.

Semsket og nubuck: For å rengjøre nubuck og semsket skinn anbefaler vi å bruke en egen børste for akkurat disse skinntypene. Denne fjerner lett skitt og smuss som kan sette seg i skoene. Ønsker du å friske opp fargen i skinnet kan du bruke Boston Suede Renovator.

Stiletthæler: Er du redd for å ødelegge gulv med dine stiletter? Da er gulvbeskyttere løsningen. Dersom du er lei av å gå rundt på strømpelesten på festen, kan du endelig gjøre partyskoene parkettvennlige med disse. De kommer i forskjellige størrelser, fra de tynneste stilettene til de tykkere.

Festfotens beste venn: Forbedre komforten med stiletto pads – gjennomsiktige puter du legger i pumpsene for bedre demping. De tar minimalt med plass i skoen og hjelper deg og dine føtter gjennom kvelden. Det er et «must», i hvert fall i julefestsesongen når man gjerne går i pensko hele dagen.

Alle skoene som er avbildet finner du hos Grændsens skotøimagazin på Fornebu S.

Boots-til-hytteturen

Sko deg for hytteturen med fottøy som holder temperaturen oppe! Med klokken, fra øverst til venstre: Ugg Adirondack kr 2899, Timberland Sherling boot kr 2499, Ecco Ukiuk kr 1699, Panama Jack Igloo 3 boot kr 2299, Moon Boot kr 1599. Foto: Produsentene

Bogner høst 2018

Høstmote 2018