Julens lekreste julepynt

Georg-Jensen-Christmas-Collectibles-2017-Weihnachtsbaum-Situation

Vakker julepynt fra Georg Jensen fåes blant annet hos David Andersen. Foto: Georg Jensen.

Liker du å dekorere til jul i den nordiske stilen? Da kan du glede deg over årets julekolleksjon fra Georg Jensen, som henter inspirasjon fra naturens organiske former, så vel som mer klassiske julemotiver.

Det danske merkets tidløse og elegante dekorasjoner smykker mange hjem på denne tiden av året. Samleobjektene er i år formgitt av den svenske designeren Monica Förster, som er en internasjonal stjerne med dype røtter i den nordsvenske naturen. Derfor er det ikke overraskende å møte på både nøtter, kongler og småfulger i kolleksjonen hennes for Georg Jensen. 

– Det er naturen som har vært inspirasjonen til årets nye produkter – som er fugler, nøtter og stjerner, forteller Anette Solli. Hun er butikkleder hos David-Andersen på Fornebu S, en av flere butikker på senteret som fører merket. Julen er en tid som selv den mest moderne blant oss ser bakover og omfavner tradisjoner, og derfor har også hjertet og julebjellen en selvsagt plass i sortimentet. 

  • Årets julepynt fra Georg Jensen er formgitt av svenske Monica Förster som har hentet inspirasjon fra nordisk natur.

  • Georg Jensen 2018 Juleuro vinterfugl forgylt kr 499.

  • Georg Jensen 2018 Juleuro vinterfugl palladiumbelagt kr 499.

  • Georg Jensens nordisk julepynt fra David Andersen

  • Georg Jensens nordisk julepynt fra David Andersen

  • Georg Jensen 2018 Julebjelle forgylt kr 299.

  • Georg Jensen 2018 Juleuro vinterfugl palladiumbelagt kr 499.

  • Georg Jensen 2018 Juleuro vinterfugl forgylt kr 499.

Georg Jensens skandinaviske, nedtonede stil har en varige appell for både eldre og yngre juleentusiaster. – På Fornebu bor det jo utrolig mange småbarnsfamilier og yngre par, og mange av våre kunder kjøper gjerne årets julebjelle med inngravert årstall hvis de for eksempel har giftet seg eller fått barn i det inneværende år. Slik vil man få et fint minne om sine mest spesielle år på juletreet. Samtidig har vi mange besteforeldre som samler for barnebarna sine, og kjøper ett juleprodukt hvert år, forteller Anette Solli. – Dessuten ser vi at mange unge par som skal feire jul sammen for første gang og lage egne tradisjoner, veldig ofte velger toppstjernen fra Georg Jensen til juletreet sitt, legger hun til.

Hvis du kjøper et par ornamenter hvert år, vil du etter hvert få en omfattende og unik samling å nyte synet av når roen senker seg på julaften. 

– Dette er en kolleksjon som har eksistert i så mange år at mange av kundene våre har vokst opp med den, og de synes ikke at det blir ordentlig jul hjemme uten å pynte med Georg Jensen-kolleksjonen sin. Samtidig kommer det nyheter hvert år, som gjør at mange samler på disse produktene, forteller Anette Solli.

Kolleksjonen finnes med både gull- og sølvfinish, så her kan du velge å gå for den monokrome looken eller kombinere ulike metaller. Heng dem fra juletreet eller på vakre grener i en stor krukke, legg dem til utstilling i en skål på sofabordet eller dekorer vinduet med et utvalg av disse skjønnhetene. 

Butikklederen kan fortelle at visse deler av kolleksjonen er ekstra populære hos kundene: 

– Georg Jensen kommer hvert år med en uro med medfølgende silkebånd med årstall. Disse har vi veldig mange kunder som samler på, og det har allerede vært stor interesse for årets modell – som er en nydelig gullforgylt fugl i et lite fuglehus. Disse uroene må ikke nødvendigvis henge på juletreet, de er også kjempefine å henge i vinduet!