Høysesong for strikking

CamillaPihl

Camilla Pihls populære Kari-genser er en av mange trend-plagg som du kan strikke selv. Garn og hjelp får du hos Strikkemagi på Fornebu S. Oppskriften deler vi også nederst her i artikkelen. Foto: Camilla Pihl Collection/House of Yarn

– Strikking blir bare mer og mer populært, sier Anne Mette Bardellotto, som denne høsten har åpnet Strikkemagi på Fornebu S.

Anne Mette slapper selv best av med et strikketøy mellom hendene.

– Høsten og vinteren er jo høysesong for strikking. Vi er mer mer inne, ser kanskje mer på TV, og da må strikkepinnene fram. Det er lurt å kunne gjøre noe nyttig mens man sitter ned!

Hun vokste opp med en strikkeglad mor, og lærte å strikke allerede da hun var fem-seks år. – Før strikket jeg nok mest etter fri fantasi, fra dukkeklær til babyklær.Nå er det jo utrolig mye flott å velge i både av garn og oppskrifter. Vi har et kjempeutvalg i butikken, så her er det noe for enhver smak, understreker Anne Mette.

nynne-schroder-691267-unsplash

På tide å finne frem strikkepinnene og garnnøster! Foto: Nynne Schroder/Unsplash

Dersom du ikke allerede kan strikke, og ikke har noen som kan lære deg, er det mange muligheter for å lære det populære håndarbeidet likevel. Anne Mette forteller at det finnes gode instruksjonsvideoer på både YouTube og garnstudio.no.

– Det er dessuten lurt å begynne med noe enkelt. De større prosjektene kan føre til at du gir opp underveis, råder hun og legger til at du gjerne kan stikke innom Strikkemagi for å få veiledning dersom du står fast.

Anne Mette setter gjerne det at strikking er blitt trendy, i en større, miljøsmart sammenheng.

– Jeg tror at gleden ved å ha laget noe selv gjør at man tar bedre vare på plagget. Kanskje man selger eller gir bort et plagg hvis man selv ikke bruker det. Og det er en glede å gi bort små hjemmestrikkede gaver til de som ikke strikker selv.

IMG_0195 (1)

Det mangler ikke på farger og garntyper hos Strikkemagi. Ta en tur innom og velg ut dine favorittfarger til høstens strikkeprosjekt. Foto: Strikkemagi

Hun tror at det fortsatt er mest populært med de store, tykke genserne, og nevner i fleng Camilla Pihl, Tiril-gensere i Børstet Alpakka fra Sandnes, Line Langmo-gensere…. Alternativene er mange og fristende!

Klør det i fingrene etter å strikke? Her finner du oppskriften på Kari-genseren fra Camilla Pihl Collection som vi viser øverst i saken

Garn, pinner og gode råd til finner du hos Strikkemagi, som har det du trenger for å komme i gang med ditt strikkeprosjekt, enten du er nybegynner eller allerede har mange egenstrikkede plagg i garderoben.

– Vi håper at butikken ser så fristende ut at man bare MÅ gå inn og kjenne og ta på garnet, og komme igang med strikking igjen, eller lære å strikke, avslutter Anne Mette.