Bøker du må lese i høst

annie-spratt-454820-unsplash

Høsten er en god tid for leseopplevelser. Her er ti boktips fra ARK på Fornebu S. Foto: Annie Spratt/Unsplash

Har du lyst til å krype ned i sofaen med godt lesestoff? Hos ARK Fornebu S finner du høstens bøker rykende ferske fra trykkeriet. Her er noen tips til fantastiske leseopplevelser fra butikksjef Marius Bangor.

hostboker_ark_fornebus_1

Lars Mytting; Søsterklokkene, Dorthe Skappel; Med kjælighet for strikk, Anniken Englund Jørgensen; Bare en natt til, Unni Lindell; Dronen og Gunhild A. Stordalen; Det store bildet. Alt fra Ark.

Krim passer godt denne årstiden – regn og ruskevær utenfor skaper den perfekte rammen for spennende fortellinger. Unni Lindell er aktuell med Dronen, der vi følger politiførstebetjent Marian Dahle inn i en ny kriminalgåte. Skal vi tro avisomtalene, er dette krimdronningen på sitt beste. Kr 399.

Lars Mytting har evnene til å holde leseren fanget fra først til sist. Nå er historiefortelleren tilbake med Søsterklokkene, en historisk roman som river deg med inn i beretningen om menneskeskjebner i et trangt dalføre der tradisjoner møter nye takter mot slutten av 1800-tallet. kr 399.

Dorthe Skappels strikkedilla er vel de fleste for lengst kjent med, og halve landet går rundt i en Skappel-genser. Nå er hun tilbake med nye, enkle strikkeoppskrifter i Skappel – med kjærlighet for strikk. Enkle oppskrifter og inspirerende bilder gjør at også nybegynneren kan kjenne det klø i fingrene. Kr 399.

Bare en natt til er debutboken til bloggeren Anniken Englund Jørgensen, bedre kjent som Annijor. Her skriver hun nært og vart om kjærlighetssorg i ungdomsårene. Boken kommer ut 17.9. Kr 349.

Gunhild Stordalen har lagt ikke bare Norge, men hele verden for sine føtter med sitt dypfølte miljøengasjement. I boken Det store bildet forteller hun som sin kamp for en bedre verden og mot sin egen sykdom. Den personlige fortellingen er en hyllest til livet og til kjærligheten. Pris kr 399.

FornebuS_ark_høstbøker 2

Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch; Jenteloven, Jordan B. Peterson; 12 regler for livet, Odd Karsten Tveit; Gudfaren, Hans Rosling; Factfulness og Lars Saab Christensen; Byens spor - Maj. Alt fra Ark.

 

12 regler om livet er en håndbok om det å leve, der psykologiprofessor Jordan Peterson trekker inn alt fra det gamle Egypts gudetro til hummerens nervesystem i en bok som diskuterer disiplin, frihet, eventyr og ansvar. Kr 399.

Ulrikke Falch og Sofie Frøysaa har skrevet boken de selv hadde trengt da de var i tenårene. Jenteloven har som mål å ruste unge jenter mot trakassering og urettferdighet, og forfatterne forteller generøst om sine egne opplevelser under oppveksten, som spiseforstyrrelser og depresjon. Kr 299.

Gudfaren er Odd Karsten Tveits skarpe portrett av Trygve Lie, arbeidergutten som ble FNs aller første generalsekretær. Her får du innsikt i den mektige nordmannens fremgang og nederlag, hans feiltrinn i internasjonal politikk og livet etter FN. Kr 449.

Lars Saabye Christensen er tilbake med nok en bok i triologien fra Oslo vest. Byens spor – Maj følger Maj Kristoffersens skjebne som er tett forbundet med livet i hovedstaden rett etter krigen. Kr 399.

Factfulness av Hans Rosling, Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund viser hvordan misforståelser kan oppstå og hvordan de kan rettes opp. Boken er høyaktuell i den tid der verdensledere snakker om fake news og det er mer viktig enn noensinne å fremme faktabaserte beslutninger i livets store og små valg. Kr 399.

Pssst: Husk også å ta en tur innom Fornebu S sitt gratis bibliotek i U1, et stort utvalg bøker som du slipper å levere om du ikke ønsker! Har du bøker hjemme du ikke bruker, så er du hjertelig velkommen til å levere hos oss.

God lesing!