Slik skaper du din egen oase på uteplassen

KidEasi_Stripsy_Blunky_Remi_Stone

Skap sommermagi på uteplassen med tekstiler, møbler, lykter og vekster. Foto: Kid Interiør

Endelig er det ferietid, og uterommet skal inntas. Her er fire enkle tips som får terrassen eller verandaen til å bli ditt favorittsted!

 

Grønt for (nesten) alle penga!

For å skape en oase, trenger du mye planter og da helst vekster med litt størrelse. En enslig, liten blomst på hagebordet holder ikke, så gå til innkjøp av krukker som tåler å stå utendørs, og fyll dem med sesongens planter. Kombiner gjerne prydvekster med urteplanter og andre nyttevekster som jordbær- eller tomatplanter.

Dersom du skal være mye på farten denne sommeren, er det lurt å velge planter som ikke må vannes hver dag. Det finnes også ulike vanningssystemer som kan hjelpe deg med å holde plantene i live når du er bortreist.

Og hvis heller ikke det fungerer, er det lov å kjøpe kunstige vekster.

 

Uteplass

Malia sittepute, kr 129,90 hos Princess, lyslenke kr 59,90 hos Nille, Wood Wire lykt kr 399,90 hos Kid Interiør, Eva Solo selvvannende potte kr 399 hos Tilbords, Blue Riviera stripete pyntepute kr 99,90 og LED rislampe kr 19,90 begge hos Nille. Med forbehold om at varene er i butikk. Alle priser er veiledende.

Avslappende

Tenk gjennom hvordan du rigger deg til i stuen for å virkelig slappe av, og ta det med deg når du planlegger uteplassen. Dersom du helst kryper opp i sofaen eller godstolen, er det møbler som også bør finnes utendørs. Fyll på med myke puter, og kosekroken er i boks.

Kanskje du aller helst strekker deg ut i full lengde for virkelig å finne sjelefred? Da er svaret en hengekøye. Plasser den om mulig under et skyggefullt tre eller et solseil, slik at du ikke våkner med solbrent hud etter en høneblund. For sovne, det kommer du garantert til å gjøre!

 

Nille webgrafikk_uke21-22_bordekking

Et innbydende bord, vakre vekster og levende lys – alt vi vil ha for å gjøre uteplassen til drømmestedet. Foto: Nille

Sosial sommer

Grillfest på verandaen eller et glass rosé på terrassen – hyggelige sammenkomster inviterer vi gjerne til når det er varmt utendørs. Dekk hagebordet med en sommerlig duk, fine servietter og alt annet som skal til for å skape en fin ramme rundt festen.

Enten du går for en elegant, nedtonet stil eller slår til med hele fargekartet for en visuell vitamininnsprøyting, er det ekstra stas dersom du holder stilen ned i de små detaljene.

 

Miljø_45010

Vakre lykter og tekstiler skaper gode uterom. Rustfri lanterne, finnes i to størrelser, fra kr 1185, Lama/Annen Etage.

Lys i mørket

Ingen uteplass uten lykter! Det finnes mange flotte varianter i ulike utforminger og prisklasser, og kombiner gjerne forskjellige typer for et unikt resultat. Naturmaterialer er aldri feil om sommeren, og denne sesongen føles det ekstra riktig med treverk eller strå. Ha gjerne et lite lager med te-og kubbelys stående standby i en boks på uteplassen slik at du alltid kan tenne et lys (eller flere) når sommerkvelden melder seg.

Husk også at lyslenker og batteridrevne lykter er gode stemningsskapere på uteplassen, hengende fra taket eller festet til et gjerde eller en trestamme.