Slik gjør du kofferten reiseklar!

Reisekoffert 2018

Volumsjampo, del av et reisesett med fire flasker fra Mr Smith, kr 798 hos Adam & Eva, La Roche-Posay Anthelios solstift kr 192 hos Apotek1, flettet kurv med dekorasjon fra Marie Philipe kr 599, solhatt fra Donna kr 299, Dahlia tunika fra Marie Philippe kr 999 og Laguna skjorte fra Redford kr 399, alt fra Match. Foto: Mohamed Ajufaan/Unsplash

Det er ferietid og hundre ting å tenke på før du legger ut på tur. Ikke minst skal du pakke koffert! Her er tips fra våre butikker for hva du kan ta med deg på årets sommerferie.

Med sol og sommer kommer reiselysten. Uansett om ferden går langt eller kort, må bagasjen pakkes. Det kan være vanskelig å velge ut hva som bør tas med, både for å sikre at du holder stilen på tur og har med deg det som trengs av mer praktiske produkter.

Det er lurt å sette opp en liste med det du skal ta med deg. Det gir deg muligheten til å tenke gjennom hva som skal foregå på ferien og dermed hva du trenger av klær og annet utstyr.

Listen har også den fordelen at du kan krysse av for hver ting som du putter i bagasjen. Skriv den ned på et ark eller på mobilen.

Sistnevnte alternativ gjør det mulig å ha en liste liggende fra gang til gang der faste ting som pass, toalettmappe, mobillader og så videre alltid står skrevet opp.

Pakk ting du trenger underveis på reisen, i en separat veske eller mappe som er lett tilgjengelig. Det kan for eksempel være reisesyketabletter, hodetelefoner og lesestoff.

Ender du ofte opp med å bruke bare en brøkdel av reisegarderoben? Bestem deg på forhånd for hvilke klær som skal brukes sammen, slik at du unngår å bruke plass i kofferten på en genser eller et skopar som ikke passer sammen med noe annet du har med.

Reisekoffert 2018 2

Seaband armbånd mot reisesyke kr 160 hos Apotek1, sammenleggbare Ray-Ban solbriller kr 1390 hos Krogh Optikk, Celly linkjole fra Marie Philippe kr 899 hos Match, Biolage R.A.W Nourish i 50 ml-flasker kr 59 pr stk hos Adam & Eva, lite reisesmykkeskrin kr 169 hos David-Andersen, Dream silkesett fra Simone Perele kr 1818 hos Siluette.

Tenk også gjennom hva slags aktiviteter reisen vil by på. Mye bading og strandliv? Da gjelder det å ha med seg nok badklær, en tunika eller lett sommerkjole, sandaler som tåler sand og vann, og gjerne en skyggelue eller solhatt.

En storbyferie fordrer gode sko, klær som både er behagelige å gå rundt i og som gjør at du føler deg velkledd og kan svippe innom både lekre restauranter og fasjonable butikker hvis du får lyst.

Ha med en ekstra bag i bagasjen. Den kan brukes til skittentøy, som strandbag eller for å frakte med seg feriefunn som ikke får plass i kofferten. Velg en med glidelås og mulighet for å låse bagen dersom du reiser med fly og kanskje skal sende den som bagasje på returferden.

Toalettmappen pakkes med sunn fornuft. Mye kan kjøpes på stedet dom besøker, men visse ting er nødvendig å ha tilgjengelig fra feriens start. Det gjelder reisesyketabletter, tannbørste og -krem, gnagsårplaster og smertestillende.

Selv om det er mulig å få hotellet til å vaske klærne dine, kan det være lurt å ha med våtservietter eller såpe for håndvask av klær, slik at du kan fjerne flekker og få vasket badetøy før neste dag.

Husk også å ta med Europeisk helsetrygdekort. Dersom du ikke har det fra før, kan det bestilles fra helsenorge.no.

Sist, men ikke minst, pakk med deg godt humør, lave skuldre og eventyrlyst. God ferie!