Alt du trenger for å bli festklar til 17. mai!

Spørsmålet melder seg i forkant av hver nasjonaldag: Hva skal vi ha på oss? Her er noen inspirerende ideer til deg fra oss.

 

 

Vi feirer nasjonaldagen med å pynte både omgivelsene og oss selv. Med mye tid tilbrakt utendørs, er det lurt både å tenke på både komfort og værguder – uten at det skal gå utover stilen, såklart.

Inspirert av vårens vakre nyanser og flaggets farger, gamle tradisjoner og  nye trender, setter vi sammen antrekk som passer til en herlig dag der mye skjer som vi vil få med oss; fra late frokoster til herlige barnetog og etterlengtede ispauser, og videre til middager i hyggelig lag.

2018_FornebuS_17mai_1958

ELIE SAAB parfyme 50 ml KICKS kr 815, SUPERGA-sko GRÆNDSENS SKOTØIMAGAZIN kr 899, LAURA BELLARIVA-sko FERNER JACOBSEN kr 2400, BABOR-leppestift RÅH kr 340, ring DAVID-ANDERSEN kr 585, øredobber BERIT HJELDE kr 299, flagg NILLE kr 25, blå clutch ANNEN ETAGE kr 799, håndkrem RITUALS kr 95, ESSIE-neglelakk VITA 149, MONCLER-solbriller SOMMER & VINTER kr 2400, rød skinnveske FERNER JACOBSEN kr 2900, SÌ-parfyme 50 ml KICKS kr 790, ERBORIAN-dagkrem VITA kr 579, CALA & JADE-belte ME & MY COUISIN kr 1000, BABOR-rouge RÅH kr 470, kortermet bluse COAST kr 899, IRO-jakke ME & MY COUISIN kr 4200,17. mai-sløyfe DAVID-ANDERSEN kr 610, blomster FLORISS kr 119.

Kvinner her til lands er kjent for å være praktiske. Legg ikke dette karaktertrekket helt til side selv om du er oppkledd til maks: Dersom det blir mye gåing og ståing i løpet av dagen, er det smart å utstyre seg med to par sko. Det ene gjerne med en smekker hæl og et utseende som roper «festivitas», det andre skoparet av mer komfortabel art.

Så kan du veksle mellom de to parene under dagen – middagen sammen med gode venner vil du kanskje tilbringe noen centimeter høyere enn på strømpelesten, mens det under barnetoget kan være godt å la føttene få tilbringe i et par fritidssko med gode såler for asfalt og annet hardt underlag.

Det finnes joggesko, tøysko og andre flate varianter som enkelt kan fargekoordineres til resten av antrekket – slik at du holder stilen uansett!

2018_FornebuS_17mai_1990

Silkeskjerf HOLZWEILER kr 550, RAYBAN kafébrille KROGH OPTIKK kr 1683, COMME DE GARÇONS-skjorte HOLZWEILER kr 2300, MONCLER-solbriller SOMMER&VINTER kr 2400, HISTOIRES DE PARFUMS 60 ml HOLZWEILER kr 1050, THESE GLORY DAYS-blazer VOLT kr 2499, TIGER OF SWEDEN-hatt VOLT kr 799, 17. mai-sløyfe DAVID-ANDERSEN kr 419, bluetooth-høyttaler SPACEWORLD SOUNDGARDEN kr 1495, ADIDAS-joggesko HOLZWEILER kr 1400, mansjettknapper FERNER JACOBSEN kr 200, VON DOREN-klokke PROTID URMAKER MALMNES kr 18 900, COLE HAAN-sko SOMMER & VINTER kr 3000, blomster FLORISS kr 199 pr.pk., SANDQUIST-sekk VOLT kr 1295, flagg NILLE kr 25.

Dette er dagen for en nystrøket skjorte, en flott dress og nypussede sko. Topp gjerne med en hatt for en elegant avslutning på antrekket. Og 17.-mai-sløyfen må på!

Selv om bukse- og jakkelommer er kjent for å oppbevare nøkler og mobil, kan det være kjekt med en sekk på ryggen dersom utstyret som skal tas med rundt på nasjonaldagen også inneholder mobilladere, videokamera og andre duppeditter.

Det finnes mange fine sekker på markedet som ikke roper sport, men som godt kan henge på en dresskledd rygg.

2018_FornebuS_17mai_2027ny

Flagg NILLE kr 25, neglelakk GUTTELUS kr 99, hårbøyle inkludert sløyfe RÅTT & FLOTT kr 198, øredobber DAVID-ANDERSEN kr 344,ballonger NILLE kr 20, INSTAFIX-kamera TEKNIKMAGASINET kr 895, kjærlighet på pinne NILLE kr 11, RAY-BAN-solbriller kr 800, hatt CUBUS kr 149, skjorte GUTTELUS kr 399, vest GUTTELUS kr 349‚ dress RÅTT&FLOTT kr 999, 17. mai-sløyfe DAVID-ANDERSEN kr 401, belte RÅTT&FLOTT kr 249, chinos CUBUS kr 199, brune sko SKORINGEN kr 499, sorte lakksko GRÆNDSENS SKOTØIMAGAZIN kr 299, bunad RÅTT & FLOTT kr 899, hårklyper RÅTT & FLOTT fra kr 349, blomster FLORISS kr 119, dekorbånd NILLE kr 25.

For familiens minste gjelder det å velge klær og sko som er gode å ha på seg og gå i gjennom en lang dag. Gnagsår før barnetoget har forlatt skolegården er ingen bra start på det som skal være en festlig dag.

Følg med på værmeldingen slik at du verken kler dem for lett eller varmt, og skriv gjerne ditt mobilnummer på en lapp eller hånden til barnet ditt i tilfelle dere skulle komme vekk fra hverandre i folkehavet.

 

Uansett antrekk er det visste ting som er greit å ha for hånden, enten i en jakkelomme eller veske: Gnagsårplater, lommetørkle og litt kontanter. Kanskje også en nødlader til mobilen også bør tas med? Det blir fort en del bilder og meldinger som sendes i løpet av 17. mai.

Dersom det er spådd strålende sol, er det dessuten viktig å bruke solkrem. Ta gjerne med en stick med høy spf som kan smøres på under dagen.

Hvis det i motsatt fall er varslet regn eller du ser truende skyer utenfor vinduet, er paraply eller regntøy en nødvendighet. Da kanskje du også bør spare på skotøyet, og heller ta på deg gummistøvlene etter å ha gitt dem en nasjonaldagsvask med fuktig klut.