IMG_2825

Bilde av flyttet biblioteket, som du finner i U2 ved hovedinngangen (se flere bilder lenger ned på siden)

Vi har flyttet biblioteket, Men ikke så langt!

Vi har utvidet med flere hyller, bøker og ikke minst gode sitteplasser.  Ny plass er i U2 ved hovedinngangen (se bilder lenger ned på siden)

 

Finn en bok, les og lever tilbake – hvis du vil…

I regi Fornebulandet Vel som driver biblioteket i samarbeid med kjøpesenteret åpnet det et gi og ta-biblioteket på Fornebu oktober 2015.

– Tanken er at folk kan levere inn sine bøker, så andre kan få glede av dem. Vi tar i mot alt, men går selvfølgelig over det som leveres inn. Gamle skolebøker eller hurtigguide i Excel og Word fra 2001 er ikke fullt så relevante å ha i hyllene, ler kulturleder i Fornebulandet Vel, Holger Gulbrandsen.

– Lever inn bøker, lån er bok herfra, ta den med hjem og les, behold om du vil – sånn fungerer det her, legger han til.

 

iStock_000012670313_Medium

La barna kose seg med en god bok i biblioteket på Fornebu S, mens du setter deg på kafé for en god kopp kaffe og noe godt å spise på.

Gjør handleturen ekstra hyggelig

I påvente av det lenge planlagte kulturhuset til Fornebu, tok Gulbrandsen initiativ og kontaktet Fornebu S om mulig åpning av et bibliotek i et av de ledige lokalene – den idéen ble tatt godt i mot av senterleder, Elisabeth Selvik Hjelle.

– Fornebu S har i løpet av ett år rukket å bli et naturlig samlingssted for våre naboer. I påvente av kulturbygget ønsker vi å kunne bidra til at små og store får et tilbud som gjør handleturen ekstra hyggelig.

– Vi ønsker å by på lesestunder for barn, musikkinnspill, samt et aktivitetshjørne hvor de minste kan tegne og kose seg, forklarer hun.

Gulbrandsen har hele sitt liv vært engasjert i, og jobbet med, musikk og kultur. Med bakgrunn som tidligere sjef for KORK (Kringkastingsorkesteret), daglig leder for Norsk musikkråd og Norges Musikkorps Forbund, sitter den nå pensjonerte musikkentusiasten på et kontaktnett ikke mange andre har – det kan komme godt med for biblioteket i tiden fremover.

 

– Jeg håper engasjementet for dette lokalet fortsetter å vokse, og at folk i nærområde tar det i bruk, avslutter Gulbrandsen.

  • Bilder av nytt biblioteket. Som du finner i U2 ved hovedinngangen

  • Bilder av nytt biblioteket. Som du finner i U2 ved hovedinngangen

  • Bilder av nytt biblioteket. Som du finner i U2 ved hovedinngangen

  • Bilder av nytt biblioteket. Som du finner i U2 ved hovedinngangen