Ta vinterferien på Fornebu?

Finn en bok som du ikke klarer å legge fra deg og sett deg godt til rette – i ferien kan du bruke hele dagen på å lese! Foto: Getty

Hvis du er så heldig å bo på eller nær Fornebu, er det mange gode grunner til å holde seg på hjemmebane i vinterferien. Her er en aldri så liten guide!

Alt som er lokalt og nært er i vinden for tiden, så hvorfor ikke også legge ferien til nærmiljøet? I stedet for å bli en del av køen av biler på vei til fjells eller rekken av flyreisende som skal gjennom sikkerhetskontrollen, kan du nyte feriestemningen i kjente og kjære omgivelser.

Uten mat og drikke…

Start ferien med å handle inn ekstra gode matvarer for en uke med kulinariske høydepunkter. Spør gjerne om gode råd fra de ansatte i ferskvareavdelingen til Meny, eller finn inspirasjon i et gourmetmagasin hos Narvesen. En tur innom Vinmonopolet for edle dråper med eller uten alkohol er også en god forberedelse på den kommende uken.

En vakker bukett med avskårne blomster fra Floriss eller Rosita Blomster, og du er ferieklar!

På gli i kjente omgivelser

For selvsagt skal ikke ferien kun tilbringes innenfor hjemmets fire vegger. Fornebulandet venter med uante muligheter. Dersom været tillater det, kan en fridag startes med en skitur i Nansenparken. Omgivelsene byr ikke på de mest halsbrekkende bakkene; derimot har det en nærmest meditativ effekt å gli jevnt fremover i passe tempo mens sjelen finner ro.

Ta med frokosten i en sekk, og nyt nisten mens blikket hviler på de vakre omgivelsene. For den mer urbane skientusiasten er et alternativ å legge frokosten til en av kafeene på Fornebu S. Fersk bakst smaker ekstra godt etter fysisk aktivitet!

 

Smør skiene og ta en avslappende tur i nabolaget før frokost. Foto: Getty

 

Tid til den gode historien

En god bok venter på deg hos ARK bokhandel, enten det er en «feelgood»-roman som trekker deg inn i en hyggelig historie, eller en krim der handlingen får det til å gå kaldt nedover ryggen din. Kryp opp i godstolen hjemme i stuen, eller ta med deg boken ut i solveggen.

Pakk deg inn i vinterjakke, varme støvler og pledd, og få litt sårt tiltrengte solstråler på huden mens du fordyper deg i fortellingen. La mobilen ligge på lydløs i jakkelommen, slik at du virkelig kan få en uforstyrret stund.

Hvis du er ute i solen, er det forresten viktig å huske solfaktor. Hos Kicks eller Vita kan du få hjelp med å velge riktig type solkrem, slik at du unngår å ende ferien med solbrent hud. Og hvis det er bitende kaldt utendørs, er det også en idé å spørre om kuldekrem.

 

Kunstpause

Å eksponere seg for ulike kulturuttrykk gjør godt for sjelen. På Fornebulandet er det gode muligheter for å oppleve kunst. Ta for eksempel turen til det tidligere flytårnet der Gamle Fornebu Kunstsenter holder til. Rundt 100 kunstnere fyller de gamle verkstedlokalene i tillegg til tre museer, fire gallerier og Bærum Kunsthall.

Også utendørs er området fylt av kunst. Godt over 100 millioner kroner er blitt investert i kunst gjennom prosjektet FADE – Fornebu Art & Architecture Destination der Bærum kommune og private næringsaktører har samarbeidet for å gjøre et bredere spekter av kunst og arkitektur av internasjonal klasse tilgjengelig i det offentlige rom.

Det er også utgitt to praktbøker om prosjektet som kan være et godt utgangspunkt for å dra på kunst- og arkitekturreise i lokalmiljøet.

Fit for fight

Feriedager på hjemmebane byr på muligheten til å introdusere nye gode vaner, for eksempel å bli mer fysisk aktiv. Da står du også bedre rustet når hverdagen melder sin ankomst med stress og mas.

En svømmetur på Hundsund Bad er en skånsom form for trening som kan kombineres med en rogivende tur i badstu eller en massasje. Det er også mulig å leie en privattime med svømmeinstruktør for å forbedre teknikken – kanskje dette blir ferien da du endelig mestrer crawling?

Hos Sats Elixia på Fornebu S er det mulig å prøve alt fra klassisk yoga til høyintensiv kondisjonstrening. Det er alltid en god idé å ta en prat med en av treningssenterets personlige trenere som kan sette sammen et program som er tilpasset ditt utgangspunkt og dine mål.

Treningstøy som både sitter godt og ser bra ut hjelper utvilsomt på motivasjonen. Hos Anton Sports avdeling på kjøpesenteret finner du sko, klær og annet utstyr som gjør at du føler deg klar for en økt, enten den skal foregår i vannet, treningsstudioet eller utendørs.

Maya`s

Bruk vinterferien til å besøke Maya's eller et av de andre spisestedene på Fornebu S.

Mat for mons

Har du oppdaget all den gode maten på Fornebu S? Hvis ikke, er et besøk på et av senterets spisesteder en hyggelig ferieaktivitet. Hos Jonathan Sushi & Asian Dining serveres de lekreste asiatiske rettene i elegante omgivelser, mens Maya’s er en folkelig restaurant med italiensk vri.

Og det stopper ikke der – Fornebu S har også mye å tilby de kaffetørste, de som vil ha fersk bakst, og store og små som elsker iskrem, juice og smoothies.

Tid til fornyelse

Mot slutten av en ferie er det alltid lurt å forberede hverdagen som venter noen dager unna. Dette kan være tidspunktet da fasaden bør få en oppdatering – etter vinterferien er ikke våren altfor langt unna (håper vi!).

Sett av noen timer da du i fred og ro kan fornye garderoben, klippe lokkene og sørge for at du har det du trenger for å gi huden riktig pleie. Heldigvis finner du enkelt alt du trenger på Fornebu S!

 

FS_Vintrerie_instagram

I KRONABY KLOKKE PROTID URMAKER MALMNES 4590,– I LUE VOLT 299,– I GOLDBERG LUE MED PELS TRENT & TRENT 1295,– I SWIX SKISMØRING ANTON SPORT FRA 49,– I HESTRA VOTTER ANTON SPORT 499,– I TEKOPP KID INTERIØR 130,– I SKAUGUM TESKJE TRAKTØREN 179,– I SJOKOLADEPINNE GUSTO 45,– I MARSHMALLOWS MENY 35,– I BOGNER SKIBRILLER BOGNER 3450,– I HOLZWEILER SKJERF HOLZWEILER 1200,– I STANLEY TERMOS TRAKTØREN 449,– I PYNTEDUSK MORRIS 129,– I VARSITY CAPS FOLLESTAD 850,– I