3

Bilde: Stockfleths/Benjamin Ward

Espen Stokkan-Smith, avdelingsleder på Stockfleths Fornebu S, vant regionsmesterskap i baristakunst på fredag, 18. januar.

Espen  har jobbet i Stockfleths i litt over to år, først som barista på Stockfleths Sandvika og nå som avdelingsleder på Stockfleths Fornebu. Han representerte Stockfleths som konkurrent i regionalt mesterskap i «Klassisk baristakunst» den 18. januar.

 

1

Bilde: Stockfleths/Benjamin Ward

I grenen «Klassisk baristakunst» blir man dømt på smak på kaffen, teknisk utførelse, presentasjon og kundebehandling. Man lager en espresso, en cappuccino og en fridrikk.

Espen synes at det er spennende å konkurrere fordi kaffe er en lidenskap, og han ønsker å teste det han gjør hver dag som barista, i skjerpede omstendigheter. «Man har kun ett forsøk på å vise hva man kan. Det er nervepirrende, men kan også kan gi stor mestringsfølelse. Jeg tror at det vil være veldig lærerikt.»

Espen forberedte seg til RM ved å lage og smake på espressoen han skulle bruke for å komme frem til den smaksprofilen han ønsket. «Styrken min er nok smaken min. Å ha evnen til å smake seg frem til gode oppskrifter er en forutsetning for å kunne gjøre det bra.»

4

Bilde: Stockfleths/Benjamin Ward

Espen sier: «Jeg synes at kaffe er interessant fordi det forener teori og praksis. Det er mye mer enn man egentlig skulle tro. Jeg synes at det er interessant å tenke på alt det kaffen skal gjennom og som påvirker smaken før den når kaffekoppen. For eksempel så har opprinnelse, prosesseringen, brenningen og brygging veldig mye å si for smaken på kaffen.»

5

Bilde: Stockfleths/Benjamin Ward

Vi spurte han hvordan det var å vinne og hva han tenker om NM. Han sa:  «Veldig gøy siden det er første gangen jeg konkurrerer. Gleder meg til NM. Blir gøy med å finne ny kaffe, nye oppskrifter osv. Det blir nok sinnssykt mye arbeid, og jeg skal heve nivået mitt mye til da, så jeg starter alt nå.»

 

Gratulerer til Espen og Stockfleths! Lykke til i NM!