Hurra for pappa!

FarsdagFornebuS

Nå feirer vi alle pappaer, og farsdagspresangen finner du på Fornebu S. Foto: Getty Images

Søndag 12. november er det farsdag – en kjær tradisjon som gjerne inkluderer håndskrevne kort, kake og gaver. Her er presangene som faller i smak, og historien bak feiringen.

Farsdagen er en anledning til å vise ekstra omtanke for pater familias. For noen kan det bety frokost på sengen, mens andre fedre aller helst ønsker seg en sovemorgen og heller kan feires gjennom en deilig brunsj eller lunsj.

Uansett hører en liten oppmerksomhet med i form av en fin barnetegning, vakre blomster og gjerne en gave som er akkurat hva far trenger – uten at han visste det selv!

 

 

StockflethsFornebuS

Den perfekte kaffebryggeren til far på farsdagen er Aeropress. Det er en av baristaens favorittmetode å lage en god kopp svart kaffe på fordi man lager en god kopp kaffe på under ett minutt. Kr 479 for Aeropress og filter hos Stockfleths.

Det sies at menn er vanskelige å kjøpe presanger til, men ta en runde på Fornebu S – der finner du mange gode tilbud og gaveforslag tilknyttet farsdagsfeiringen.

Det å feire fedre med en egen dag begynte langt utenfor landegrensene våre, nærmere bestemt i det katolske Europa. Der har man siden middelalderen feiret St. Josef, «stefaren» til Jesus, hver 19.mars.

AntonSportUlvangRav

Hold pappa god og varm i Rav genser fra Ulvang. I forbindelse med farsdag har Anton Sport på Fornebu S medlemstilbud til kr 599.

 

Tradisjonen ble tatt med til det amerikanske kontinentet da det ble erobret fra slutten av 1400-tallet, og ennå feires det farsdag i Latin-Amerika på denne datoen.

I USA fikk tradisjonen først fotfeste på 1900-tallet. 19. juni 1910 arrangerte byen Spokane på nordvestkysten av USA for første gang farsdag slik amerikanerne fortsatt feirer den.

 

 

 

MalmnesFornebuS

Urmaker Malmnes har 50 prosent på Michel Herbelin, Corniche og utvalgte modeller fra Victorinox i forbindelse med farsdag.

Det var 28 år gamle Sonora Smart Dodd som tok initiativet til markeringen – hun ønsket å hedre sin egen far, borgerkrigsveteranen William Jackson Smart som hadde oppdratt Sonora og hennes fem brødre alene etter at moren døde i barsel da datteren var 16 år.

Klokkeopptrekker er en perfekt gave for pappaer som har investert i en kvalitetsklokke. Wolf Special Edition Swiss Navigator Cub til kr 2990 finner du hos Concept Store 1.

Først etter andre verdenskrig ble farsdagen etablert i Norden og Norge. I våre dager er dette blitt en hyggelig måte å si takk til ham som står på sidelinjen mens syvåringen spiller kamp i høstkaldt regn, disker opp med hjemmelagd pizza hver fredag eller ler høyt når han leser tegneserier for barna.

Gratulerer med dagen, alle fine pappaer!

 

DressmannFornebuS

Dressmann har en rekke gode tilbud til farsdagen inkludert flanellskjorter til kr 199, Pima bomullsgensere til kr 199, t-skjorter til kr 99, og alle sløyfer, slips & hankies til kr 99.