Slik skaper du høstkoselig stemning

Skap høststemning med lunt pledd, myke puter, varm drikke og godt lesestoff. Bilde fra Au Maison som finnes hos Annen Etage.

Lunt, mørkt og mykt. I høst vil vi ha det behagelig og sensuelt, i følge interiørekspertene. Nå er interiørbutikkene fulle av forførende høstvarer.

 

Blafrende stearinlys, saftige epler rett fra treet og gylden høstsol. Det er nå du kan innta sofaen med verdens beste samvittighet – og et mykt teppe over bena. Len deg bakover i en deilig, mørk palett som henter inspirasjon fra naturen.

Nye farger

– Vi ser et tydelig skifte i år. Oransje, som er den klassiske høstfargen, er i stor grad erstattet av mørk blått, olivengrønn, konjakk og bordeaux, sier butikksjef Stine Borgersen hos Nicoline Home.

Hun trekker også frem fløyel som en av sesongens heteste trender, og forklarer at det tunge materialet skaper et elegant og luksuriøst uttrykk som virker lunende i hjemmet. Hva kan føles bedre enn å komme hjem til et intimt hjem etter en lang tur under åpen høsthimmel med kakao på termosen?

alex-blajan-101879

Hortensia er en høstfavoritt.

Del av interiøret

Et høsthjem er ikke komplett uten at plantene også ruster seg for en ny årstid. Nå er det hortensiaen og de grønne inneplantene sin tur til å skinne. Vi har tatt en prat med Katrine Langved, butikksjef i Floriss, som forteller at de grågrønne plantene er veldig populære i høst.

– Kundene våre er flinke til å bruke blomster og planter som et designgrep som komplementerer resten av interiøret, sier hun.

Kalanchoe-planten hører opprinnelig hjemme på Madagaskar, noe som kanskje forklarer hvorfor den trives så godt i varme, norske hjem? Spøkelsestreet kommer også fra tempererte strøk i Australia, og er et utrolig dekorativt innslag mot en mørk vegg. Kaktuser er også i skuddet denne høsten, og mer lettstelt plante skal du lete lenge etter. Perfekt for deg som alltid glemmer å vanne!

– Med sine grafiske former kan en cowboykaktus (Euphorbia) i en lekker potte være alt som trengs for å løfte badet ditt til en oase, tipser Langved.

Hold på varmen

Også i Annen Etage er butikken fylt med høstvarer i de nye jordfargene. Plomme, jord, koksgrått og svart er gjennomgangstema på alt fra puter, pledd, vaser og tekstiler, gjerne med matt overflate. Mønstrede tekstiler scorer også høyt på trendbarometeret.

– Kelim og paisley står godt til den enkle, nordiske stilen, sier butikksjef Elise Charlotte Moe. Hun har også gjort seg opp en mening om Fornebus befolkning basert på hvor populære de eksklusive pleddene fra Stackelberg i tovet ull og skinnfellene av mongolsk sau er.

– Det er ingen tvil om at Fornebus beboere liker å holde seg varme i høstmørket, og jeg forstår dem godt, smiler hun.

 

Silva_Pisa_Bokalon

Safirblå nyanser er et av de store høstfargene hos Kid Interiør.

Det viktige tilbehøret

Du trenger slett ikke pusse opp for å gi hjemmet ditt en trendy høstlook. Riktig tilbehør kan forvandle et rom, og i høst er det svart og messing som kaster en ekstravagant glans over interiørbildet.

– Et bord eller en champagnekjøler i matt, varm messing er midt i blinken nå i høst, sier Elise Charlotte Moe.

Også Kid legger vekt på retroelementene i sin høstkolleksjon. Her finner du glassvarer i dype juvelfarger som oker, rød-oransje og safirblått. Retro keramikk er også noe som Kid trekker frem i sin trendanalyse i høst.

Med andre ord; glem shabby chic, nå er det de tunge, mørke, mystiske og dekadente tendensene som dominerer. Husk bare å tenne nok stearinlys! Og hvorfor ikke sette stemningen med et duftlys? I Annen Etage finner du et stort utvalg fra blant andre Voluspa, Halvor Bakke og Katie Loxton. –Selv er jeg svak for prosecco-lyset vårt, sier butikksjefen.