Fem steg til strålende høsthud

Gi høsthuden ny glød med de riktige produktene. Foto: Carl Martin Nordby

Alle ønsker seg ung og frisk hud med masse glød, men hvordan får man det når kulda setter inn? Her er tips til gode rutiner på vei inn i den kalde årstiden.

En sunn og vakker hud er ofte et resultat av godt stell. Om du ikke har hudproblemer i dag, vil det likevel være en god investering å ta vare på huden for framtiden.

Daglig rens

Noe av det smarteste som du kan gjøre for huden din, er å rense den godt morgen og kveld. Slik fjerner du gammel makeup, talg, forurensning, svette og døde hudceller. Nellie Karmefjord, daglig leder hos Kicks på Fornebu S, røper gjerne sin personlige favoritt:  – Et must i den daglige rengjøringen er Clarisonic rensemaskin, som gir opptil seks ganger bedre rens enn manuell – på 60 sekunder! Mikrosirkulasjonen i huden økes, noe som gir en finere glød til ansiktet og dessuten fremmer opptaket av hudproduktene dine, forteller hun. – Dobbel rens gjør susen, spesielt om du bruker mye make-up. Mine personlige favoritter er  Sensai Cleansing Oil, som løser opp all smuss og make-up og i tillegg Sensai Milky Soap – en behagelig, mild og skummende rengjøring som tar bort alle rester og gir en strålende ren hud, forteller Karmefjord.

Serum for best resultat

Serum er det produktet som penetrerer dypest ned i hudlagene, og fungerer som en katalysator for din øvrige hudpleie gjennom å øke effekten av produktene. –  Foruten en bra dag- og nattkrem samt eventuelt en øyekrem, bør du investere i et serum for å få det beste resultatet. I dag finnes det utrolig mange bra serum å velge mellom på markedet, ifølge Kicks’ daglig leder. Serum påføres nyrenset hud før du tar på hudkrem, og kan brukes både morgen og kveld. – Klassikeren Advanced NightRepair fra Estee Lauder gir fuktboost og reparerer huden. For den som vil ha noe mer aktivt, er Guerlains Abeille Royale et fantastisk alternativ, sier Nellie Karmefjord, som gjerne hjelper kundene med å finne frem i jungelen av hudpleieprodukter.

 

Nellie Karmefjord er daglig leder hos Kicks på Fornebu S.

Solfaktor året rundt

Sol er bra for huden din, og få gjerne med deg det du kan av D-vitaminer i vinterhalvåret.  Sjekk om dagkremen din har solfaktor, og velg en som har det – eller bruk solkrem under dagkremen din. Da beskytter du huden året rundt. Det finnes mange gode ansiktskremer med beskyttelse mot UV-stråling, og stadig flere make-up produkter har solfaktor.

Sørg for nok fuktighet

Etter at du har vasket og renset huden, og eventuelt påført serum og solfaktor, må huden ha fukt og fettstoffer som pleier og beskytter. Fuktighetsbevarende kremer velger du etter hudtype. Føler du at huden kjennes stiv eller ubehagelig, trenger du mest sannsynlig mer fett eller aktive fuktbindende ingredienser i kremene du bruker. Huden tar til seg mer næring om natten når den er i ro, enn hva den gjør på dagtid. Husk derfor på å bruke ansiktskrem også om natten – enten dagkremen din eller en  nattkrem, som er enda mer nærende.

Eksfoliering og masker

Karmefjord anbefaler at man bruker en peeling 2-3 ganger i uken for å fjerne døde hudceller. – Slik får huden tilbake gløden, ser klarere ut og hudpleieproduktene dine absorberes bedre. Milde, men effektive produkter finner du blant annet i Diors Hydra Life Exfoliating Powder og Sensai Silk Peeling Powder. Vil du heller bruke en dyptrensende ansiktsmaske, har vi  GlamGlows Supermud clearing treatment, som garantert gjør at du ser forskjell allerede etter første gangs bruk, forteller hun.

Om tiden ikke strekker til kan du prøve Filorgas Sleep and Peel, en nattkrem som eksfolierer huden mens du sover.  Prøv deg fram for å finne den beste ansiktsmasken for dine behov, og gi huden din en superboostende vitamin-cocktail!