S for strikkeklubb!

Strikkeklubb

Den første tirsdagen i måneden er det strikkeklubb på Stockfleths på Fornebu S.

Kan strikking løse livets floker? Ja, sier forskerne. Nå kan du teste selv i Fornebulandets egen strikkeklubb.

– Vi lever i en prestasjonspreget kultur, og da er det viktig å skape rom for å bare være i nuet, sier Irma Mahmic (35). Hun er ildsjelen bak den ferske strikkeklubben som fra og med 22.august skal ha månedlige treff på Stockfleths på Fornebu S.

Bitt av strikkebasillen

– Jeg lærte meg å strikke i februar i år da jeg var på ferie hos svigermoren min, og siden det har jeg hatt med meg strikketøyet overalt, sier Irma.

Hun forteller at hun går inn i sin egen boble når hun strikker, der hun både slapper av og finner inspirasjon. Nå vil hun skape en arena for strikkeglade på Fornebulandet.

Irma Mahmic strikkeklubb Fornebu S

Irma Mahmic (35) er ildsjelen bak den nye strikkeklubbem, og ønsker både nybegynnere og erfarne strikkere velkommen. Sammen med samboer og sønn på ni år har hun bodd på Fornebulandet siden 2011.

– Jeg stortrives på Fornebu, og ivrer for alt det flotte som skjer her ute. Men det er også et område som mange flytter til, og jeg tenker at strikkekafeen kan være en fin mulighet for nyinnflyttede å finne tilhørighet. Her kan vi møtes for å utveksle ideer og møte andre med felles hobby.

Responsen så langt har vært overveldende, og Facebooksiden Fornebulandet Strikkeklubb har allerede over seksti medlemmer.

– Alle er velkomne, uansett alder, kjønn og strikkeferdigheter, understreker Irma.  Målet er å ha faste møter hos Stockfleths den siste tirsdagen i måneden fra klokken 18.00 – 20.00.

Enorm interesse

Helt siden Arne & Carlos ga ut strikkeboken Julekuler i 2010 har strikking fått en renessanse i samfunnet. Strikkebøker har toppet forlagenes toppselgerlister flere år på rad, og Dorthe Skappel har lagt ut instruksjonsvideoer på sin nettside skappelstrikk.no.

Allikevel er det vanskelig å kartlegge hvor mange aktive strikkere som finnes, ettersom det er en hobby som i hovedsak foregår innenfor hjemmets fire vegger. Nettsamfunn som Koftegruppa og Strikkesida røper likevel en enorm interesse. Begge forumene har omtrent 100 000 følgere på Facebook.

Strikkeklubb

Mental verdi

Men hva er det som gjør strikking så populært? Tiden da vi var nødt for å skape våre egne plagg er tross alt forbi. – Det skjer noe med psyken vår når vi skaper noe fra bunnen av, og verdien av et håndlagd plagg kan ikke måles i kroner og øre, sier Irma.

Hun støttes av forskere som har funnet ut at strikking og annet håndarbeid faktisk er bra for helsen*. Over 3000 strikkere fra 31 land bekrefter i studien at et garnnøste og to pinner kan løse floker som hodet ikke klarer på egenhånd, som for eksempel depresjoner, sjalusi, ensomhet og raserianfall. Strikking og håndverk er en form for praktisk meditasjon der vi bruker kroppens repetitive bevegelser til å roe ned tankene.

Synes du dette høres interessant ut? Meld deg på Facebookgruppen Fornebulandet Strikkeklubb, og møt opp på Stockfleths på Fornebu S med garn og strikkepinner. Resten går av seg selv!

 

*Kilde: Knitting for Well-being, et studie utført av Betsan Corkhill, Jessica Hemmings, Angela Maddock og Jill Riley.