Skolestart

På Fornebu S har butikkene alt som trengs for å bli klar til skolestart og jobbstart

S for skolestart

August er den tiden på året når Alf Prøysens strofer om blanke ark og tegnestifter treffer hjertet. Enten det er en fersk førsteklassing eller en erfaren sjetteklassing det er snakk om – utstyret er viktig!

Matboksen der du sniker inn en lapp hjemmefra, skoene som gir små føtter en behagelig skolevei og ikke minst, sekken og pennalet. Det er mye å tenke på når ferie blir til hverdag.

 

Skolesekken fortsatt et rituale

– Det er alltid litt ekstra trykk i butikken i august, sier Marius Løkken, butikksjef i ARK. Mange kommer for å kjøpe sin aller første skolesekk, og Løkken forteller at mange av førsteklassingene kommer med besteforeldrene sine.

– Det er veldig hyggelig å se hvor stolte barna blir når de prøver sin utvalgte sekk på ryggen for aller første gang. Det er som et lite familierituale, og besteforeldrene er minst like stolte og sender bilder på mobilen til foreldrene. Jeg har tenkt at vi faktisk burde hatt et speil her sånn at barna kan se seg selv, sier butikksjefen. Han kan fortelle at i år har de yngste barna lagt sin elsk på tilbehør som pennal og skrivesaker med minions og emojis, mens ungdommene gjerne velger sekker i nøytrale farger og runde, klassiske skinnpennal.

Skolestart på Fornebu S

Nytt antrekk og skoleutstyr finner du på Fornebu S. Øverst fra venstre jeanskjole kr 199, t-skjorte kr 129, begge Cubus, drikkeflaske for barn med ulike mønster kr 249 Camelbak/Yes! Vi leker, skolesekk 22 l veil.pris kr 699 (30 % ut august) Troll/ARK. Nederst fra venstre barnesneaker kr 449 Adidas/Skoringen, vekkerklokke R2-D2 kr 369,99 Teknikmagasinet, pennal ARK.

Penger å spare

ARK kjører tradisjonen tro sin faste skolestart-kampanje ut august med gode rabatter på sekker, pennaler og annet skoleutstyr. Også de praktiske tekstilbokbindene som gir deg poeng på miljøkontoen selges nå med 30 prosent rabatt. Og mens du er i gang: Har du sjekket om flipflop-tilværelsen har gitt barnet ditt større undersåtter i sommer? Skoringen har gunstige skolestart-kampanjer i disse dager.

På Cubus finner du hverdagsgarderoben i høstens 3-for-2-kampanje, så her er det mange muligheter til å sikre deg og dine en rimeligere start på det nye skoleåret.

Hverdag i vente

Hos Teknikmagasinet har sommeren vært preget av oppblåsbare flamingoer og spinnere, men nå som hverdagen kaller er det andre varer som fyller hyllene. Kalkulatorer til alle klassetrinn og vekkerklokker er sikre tegn på at hverdagen venter, og butikken fører også et godt utvalg mobiltelefoner dersom dere finner ut at barnet ditt har nådd mobilmoden alder.

Leken start på skoleåret

Kundene kommer til oss for å få en litt mer leken start på skoleåret, sier Janne Køhn, butikksjef i Yes! Vi leker.

– Plysj-kosedyrene med store, glitrende øyne og pennal på ryggen er veldig populære i år. De kan fungere godt som et pennal nummer to, der man for eksempel oppbevarer fargestifter og andre tegnesaker, foreslår hun.

Køhn forteller også at de små kundene hennes er veldig opptatte av drikkeflasker, og at det prisvinnende merket Camelbak er aller mest populært.

– Her har vi mange motiv som barna liker, og som en ekstra bonus kan du stole på at flasken ikke drypper i sekken og ødelegger hjemmeleksene når den tid kommer, sier butikksjefen som også røper at hun akkurat har fått inn en beholdning med det som muligens blir høstens farsott i skolegården.

– Sjansen er stor for at fidget-stick blir en trend i høst, sier hun, og understreker at denne krever litt mer øvelse enn fidget-spinneren. Vet du ikke hva en fidget-stick er, så stikk innom Yes! Vi leker for å teste.