Kølabryggen

Ti tips til nære sommeropplevelser

Noe av det aller beste med sommerferie er følelsen av frihet. Til å sove lenge, surre rundt i ditt eget tempo og ta dagene som de kommer. Bor du i området rundt Fornebu S trenger du ikke reise langt for å få flotte sommeropplevelser.

Rolfstangen

Rolfstangen er en populær badeplass for både to- og firbente.

Rolfstangen – barnevennlig favoritt

Denne badeplassen er manges favoritt fordi den er så sentral og barnevennlig. Med bøtte, spade, solhatt og medbrakt niste er du garantert en deilig sommerdag med familien. Velg mellom sandstrand, steinstrand, gressplen og knauser. Du kan også svømme ut til de små holmene som ligger like utenfor stranden.

Tips: Gjør en sør-europeisk tvist, og legg strandturen til etter lunsj. Da kan du bli her utover kvelden og grille på de to faste grillene som står her.

Besøk Gamle Fornebu Kultursenter for en flott kunstopplevelse.

Gamle Fornebu Kultursenter – en estetisk opplevelse

Ikke alle er så heldige at de bor i gåavstand til et pulserende kulturområde. Akkurat nå er det mange flotte utstillinger i Gamle Fornebu Kultursenter, og hva passer bedre i feriedagene enn å unne seg en estetisk opplevelse med senkede skuldre?

Sjøflyhavna kro

Sjøflyhavna kro Byr på klassisk funkisarkitektur, herlig utsikt og deilig mat.

Sjøflyhavna Kro – en unik perle

Utsikten fra denne funkisperlen tar pusten fra deg på vakre sommerdager. Følg med på sjøflyene som fortsatt takser inn til den gamle sjøflyhavna, og ikke minst på båttrafikken som som ligner lette bomullsdotter på den speilblanke fjorden. På takterrassen kan du sette deg ned med en sundowner og kjenne hvor deilig det er med hjemmeferie.

Storøyodden

Storøyodden har Blått Flagg-sertifisering og fine fasiliteter, blant annet en volleyballbane som er i flittig bruk.

Storøyodden – miljøsertifisert strand

Ytterst på Storøya ligger den flotte sandstranden Storøyodden og lokker med deilig badevann, kiosk, volleyballbane, dusj og toaletter. Det er ikke rart at denne badeplassen har blitt tildelt den internasjonale miljøsertifiseringen Blått Flagg! I fellesferien stiger badetempen gjerne til godt over tjue grader, og i rekordvarme juli 2014 ble det målt hele 27 grader her! Den enkleste måten å komme hit er å ta sykkelen i bruk.

Maya's

Sydlandsk sommerstemning hos Maya's på Fornebu S.

Maya’s – italiensk nytelse

Du trenger ikke reise helt til Italia for å få sydlandsk sommerstemning. Uteserveringen på Maya’s er åpen, og om du kjøler deg ned med en gelato, eller nyter en ekte espresso er opp til deg. Her er det hyggelig for både store og små å ta en pust i bakken, og det meste av det du finner på menyen kan serveres som barneporsjon til en hyggelig pris

Kølabryggen

Kølabryggen er en perle på Snarøya.

Kølabryggen – forfriskende kveldsbad

Du skal ikke sove bort sommernatta, og de norske, blonde kveldene er perfekte for et kveldsbad. På Kølabryggen finner du en praktisk trapp som gjør kveldsbadet ekstra enkelt og mer behagelig enn å balansere på svabergene.

Lilleøya – et fugleparadis

Ta med familien til det røde huset på Lilleøya, og lær mer om Fornebu-halvøyas rike naturmangfold. Lilleøya er en halvøy som stikker ut på Oksenøya mellom Holtekilen og Storøykilen, og er det området hvor det er observert flest fuglearter i hele Oslo og Akershus. Hold øynene åpne for fasan, grågås, tårnsvaler, myrsanger, bokfink og nattergal.

Tips: Stikk innom ARK på Fornebu S og kjøp med deg Fugler i nærmiljøet

Jonathan Sushi

Alltid velsmakende hos Jonathan Sushi på Fornebu S.

Jonathan Sushi – nyt maten utendørs

Om sommeren er det lett mat som fungerer best, gjerne med noe kaldt i glasset – og hos Jonathan Sushi kan du sitte utendørs med din favoritt-sashimi. Jonathan Romano har atten år bak seg som kokk, og står bak flere av de mest profilerte sushirestaurantene i Oslo. Han gleder seg over at gjestene nå kan sitte utendørs og nyte både sommerkvelden og den velsmakende maten han serverer.

Nansenparken

Den gamle rullebanen på Fornebu er forvandlet til Nansenparken.

Nansenparken – hele familiens park

200.000 kvadratmeter grøntareal med et lite vann i midten har erstattet den gamle rullebanen som lå her da Fornebu var flyplass. Parkanlegget midt på Fornebu-halvøya egner seg like godt til en kveldsjoggetur som til en piknik med gode venner. Eller hva med å arrangere «playdate» med barnas venner? Ta med en ball, noen vannpistoler, ringspill og rikelig med kald drikke, og vips har barna det så gøy at du får sitte i fred og ro med boken din.

 

Oksenøya – Stand up paddling

Sommerens lyse og lange dager gir oss energi til å trene, og hvorfor ikke bruke fridagene i sommer til å prøve noe nytt? På Oksenøya kan du teste SUP (stand up paddling), og kanskje du blir bitt av basillen. Sup.no holder 1,5 times kurs hver onsdag, og prisen på 750 kroner inkluderer leie av alt utstyr samt veiledning.