Storøyodden

Pakk strandbagen og unn deg en avslappende tur på for eksempel Storøyodden.

Oppskriften på en perfekt sommerdag!

Når du våkner med solstråler inn gjennom vinduet og vet at du har fri – den følelsen kan ikke måles i penger. Her får du tipsene til en perfekt sommerdag, for det gjelder å gripe dem mens de er her.

Fort! Pakk tursekken, for nå skal vi ut på tur. Eller vent litt. Det er jo ferie. Og ingenting er vel deiligere enn late sommermorgener? Ta deg tid til det som ellers blir til stress; som å lakke tåneglene i en frisk sommerfarge. Sett deg ned og nyt morgenkaffen fremfor å sluke den mens du gjør hundre andre ting. La barna bygge telt i hagen, og invitere deg inn på småkjeks og saft. Det er utrolig hvor gøy barn kan ha det med et par laken og en håndfull klyper!

Smarte forberedelser

Mens barna leker ute, kan du pakke strandbagen i ro og fred. Hold det enkelt, og ha gjerne en fast strandbag som står klar om sommeren, så slipper du å tenke gjennom alt du behøver hver gang dere skal ut. En vellykket strandbag bør inneholde: Pledd, badehåndklær, oppblåsbar bademoro, bøtter, spader, krabbesnøre, gjerne en håv, solkrem, en bok, badetøy, plaster og solhatt. I tillegg trenger du en kjølebag med niste og rikelig med avkjølt drikke. Vår erfaring er at fingermat fungerer best. Da kan barn og voksne forsyne seg selv, og du slipper å styre med tallerkener og bestikk. Et annet smart tips er å smøre barna inn med solfaktor før dere drar hjemmefra. Da rekker kremen å trekke godt inn i huden før dere kommer frem til stranden, og du slipper å stresse med å smøre inn en kropp som helst vil ned til strandkanten fortest mulig.

Sommerdag på stranden

Fra venstre: Badedrakt med volang kr 99, H&M, solspray SPF 50+ kr 279, La Roche-Posay/Apotek1, caps for barn kr 189, Wheat/Guttelus, melaminkrus kr 59, Rice/Rafens, strandhåndkle kr 200, Arnie Says/Ferner Jacobsen, roman Sommerregn av Marguerite Duras kr 329, ARK, strandveske Alexandra kr 399, DonDonna/Morris.

De små tingene

Når bagen er pakket er det smart å tenke kortreist. La bilen stå og ta heller sykkelen, så slipper du parkeringsfrustrasjon, og får dessuten en liten treningsøkt med på kjøpet. Men pulsklokka lar du ligge hjemme. Ta dere heller tid til å hoppe av sykkelen for å plukke markblomster i veikanten, som du kan knytte til en lekker krans når dere kommer frem til stranden. For som A.A. Milne, forfatteren av Ole Brumm, sa: «Noen ganger er det de minste tingene som tar opp den største plassen i hjertet ditt».

Strandlykke

Vel fremme på stranden, er det bare å rigge seg til med alle medbragte duppeditter. På varme solskinnsdager kan det være lurt å finne en base i skyggen, særlig hvis du har med deg barn. Så er det bare å nyte. Bade til leppene blir lilla, lese boken som har ligget i bokhylla gjennom vinter og vår, bygge sandslott og gjørmehull, spille boccia, kjenne sand mellom (nylakkede) tær og glemme klokka. Det er dette vi har ventet på hele vinteren, og nå som sommeren endelig er her, gjelder det å gripe den med begge hender!