Varsola8

KLASSISKE UNNSKYLDNINGER: – Jeg har flere kunder som sier at de har så sterk hud at de ikke trenger solkrem, sier Sadra Teigen hos Vita. FOTO: Carl Martin Nordby

God sommer – ikke glem beskyttelse!

– Her er de soleklare valgene!

Nå når sommeren er her, er det fristende å bare sette seg i solen og kjenne solstrålene varme. Men glem ikke å beskytte huden!

Barn og sol

– Ofte og rikelig er måten å bruke solkrem på for å være sikret beskyttelse, sier apoteker Jon Rusten i Apotek1.

Små barn trenger dessuten en solkrem med ingredienser tilpasset barnehud. Til de aller yngste anbefaler apotekeren solkrem med fysisk filter som er tjukke å smøre ut, og som legger seg som en barriere på huden. Av merker trekker han spesielt frem La Roche-Posay som et pålitelig merke kjent for sine produkter tilpasset sensitive hudtyper.

Varsola6

Til de aller yngste anbefaler apoteker Jon Rusten solkrem med fysisk filter som er tjukke å smøre ut, og som legger seg som en barriere på huden. FOTO: Carl Martin Nordby

Tenåringer og sol

Men det er ikke bare barnehud som trenger beskyttelse mot solstrålene.

– Mange unge jenter som går på P-piller opplever pigmentendringer i huden. For å unngå dette er det ekstra viktig å bruke en god dagkrem med solfaktor, sier Rusten.

 

Voksenhud og sol

På Body Shop finner du også produkter som beskytter huden mot for tidlig aldring.

– UVA-strålene ødelegger hudens kollagen og elastiske fiber, og det er huden på ansikt, hals og hender som er mest utsatt, sier butikksjef i Body Shop, Huma Rana.

Derfor anbefaler hun Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 som er Body Shops aller sterkeste solbeskyttelse noensinne.

– Den er ikke-komodogen, hvilket vil si at den ikke tetter igjen porene, slik mange solprodukter gjør, sier hun.

Varsola3

Butikksjef hos The Body Shop, Huma Rana, anbefaler Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 som er Body Shops aller sterkeste solbeskyttelse noensinne. FOTO: Carl Martin Nordby

Trenger alle solkrem?

– Jeg har flere kunder som sier at de har så sterk hud at de ikke trenger solkrem, sier Sandra Teigen hos Vita.

Klassiske unnskyldninger som avslører våre dårlige solvaner er «det er så klissete», «jeg får bare kviser av det» og «jeg skal bare sole meg et par timer».

– På Vita har vi over femti ulike solkremer å velge mellom, og det finnes garantert en for din hud. Yoghurt Sunscreen Face Cream SPF30 fra Korres er min favoritt. Det er en blanding mellom solkrem og serum som sikrer deg et mattere uttrykk selv på de varmeste dagene, forklarer Teigen.

Varsola4

– Sesongens solbriller er fortsatt preget av kraftige og runde fasonger. Speilglass, detaljerte nesebroer og stenger, gjerne i metall, er fortsatt i vinden. Motehus som Prada og Giorgio Armani har flere solbrillemodeller som omfavner trendene, forklarer butikksjef i Krogh Optikk på Fornebu, Anna Bjørnerud. FOTO: Carl Martin Nordby

Korrekte solbriller

Men det er ikke bare huden som skal beskyttes. Øynene og den tynne huden rundt må også beskyttes fra de skadelige UV-strålene.

– Sesongens solbriller er fortsatt preget av kraftige og runde fasonger. Speilglass, detaljerte nesebroer og stenger, gjerne i metall, er fortsatt i vinden. Motehus som Prada og Giorgio Armani har flere solbrillemodeller som omfavner trendene, forklarer butikksjef i Krogh Optikk på Fornebu, Anna Bjørnerud.

Husk også at barn trenger solbriller, og de bør være bøyelige og ha uknuselig glass.

– Det er viktig at solbrillene sitter godt slik at de ikke faller av når barna leker, sier Bjørnerud. Cébé har et stort utvalg med barnebriller, og modellen Kanga er et fint alternativ til barn mellom 1 og 4 år.

Med briller på nesen, faktor på leppa og solkrem på huden, er det bare å komme seg ut og fråtse i det deilige sollyset. God sommer!