IMG_8418_2

Barnas egen miljøvernorganisasjon, Miljøagentene, jobber for å lære barn hvordan vi alle kan bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår, og vise at det faktisk nytter å gjøre noe.

Disse barna skal passe på miljøet på Fornebu

Bli med oss i Miljøagentene på Fornebu!

Vi blir stadig mer klar over hvor viktig det er å ta vare på miljøet, og at selv små ting som å resirkulere har en positiv effekt. Siden det er våre barn vi skal overlate jorden til etter hvert, så skulle det jo bare mangle at de også fikk være med på å bestemme over hvordan fremtiden skal bli.

Barnas egen miljøvernorganisasjon, Miljøagentene, jobber for å lære barn hvordan vi alle kan bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår, og vise at det faktisk nytter å gjøre noe.

Men å jobbe for miljøet er mye morsommere når man kan gjøre det sammen med andre barn. Derfor har Miljøagentene mange små lokallag rundt om i landet, og et av dem er nettopp her på Fornebu S.

– Vi er helt nyoppstartet og setter pris på at vi har fått et godt samarbeid med Fornebu S og med Lilløyplassen. Vår målsetning er å passe på miljøet på Fornebulandet, sier Emilie Olderskog som er voksenkontakt for Miljøagentene på Fornebu.

IMG_8420

– De som er Miljøagenter får lov til å være med på de kule aktivitetene vi gjør og de får også lov til å være med å bestemme hva vi skal gjøre, sier voksenkontakt for Miljøagentene på Fornebu, Emilie Olderskog.

Gir barna en stemme

Miljøagentene ønsker å skape engasjement for natur og miljøvern, og ved hjelp av arrangementer og gøyale aktiviteter jobber barna sammen for et renere miljø og en tryggere framtid.

– De som er Miljøagenter får lov til å være med på de kule aktivitetene vi gjør og de får også lov til å være med å bestemme hva vi skal gjøre, forklarer Olderskog.

Tidligere i vår arrangerte de en klesbyttedag for barneklær på Fornebu S, og Barnas Miljødag som ble markert med flere aktiviteter, som spikring av fuglekasser sammen med Lilløyplassen, og omvisning på taket med presentasjon av årets bikuber sammen med Mikkel fra Bieffekten.

20. mai vil Miljøagentene delta på Fornebudagen på Fornebu S, og de skal arrangere sin egen Familiedag på Lilløyplassen. Der blir det mange aktiviteter og servering av grønne vafler og saft.

– I oktober skal vi også på landsleir og det gleder alle seg veldig mye til, forteller Olderskog.

IMG_8409_2

– Det er kjempegøy å være Miljøagent. Vi har morsomme møter og aktiviteter og blir kjent med andre barn. Vi vil gjøre verden til et bedre sted og få flere til å være miljøvennlige, forteller Anna Han (8 år).

Ønsker velkommen til flere medlemmer

Alle barn som har lyst, kan bli Miljøagent. Og Olderskog forteller at de veldig gjerne vil ha med flere barn, og spesielt stas hadde det vært å få noen gutter med i styret.

Det er i dag fem jenter som sitter i Miljøagentenes styre på Fornebu, en av dem er Anna Han (8). Hun går i 3. klasse på Storøya skole, og vil gjerne oppfordre flere barn til å bli Miljøagenter på Fornebu.

– Det er kjempegøy å være Miljøagent. Vi har morsomme møter og aktiviteter og blir kjent med andre barn. Vi vil gjøre verden til et bedre sted og få flere til å være miljøvennlige, forteller Anna.

Det koster 100 kroner i året å være miljøagent, men også skoler og barnehager kan bli gruppemedlemmer for 545 kroner det første året, og 245 kroner de påfølgende år.  Ta kontakt med Hanna@miljoagentene.no dersom du ønsker å være en miljøagent, eller se nettsiden miljoagentene.no