Follestad3_redigert

Mønster er i vinden denne sesongen, og her er det mange muligheter - alt fra blazer, skjorte eller et delikat skjerf som gjør antrekket mer lekent!

Stilig vår for mannfolka

Dette er plaggene alle menn bør ha i klesskapet denne våren!

Våren er i anmarsj, og det er snart på tide å bytte ut store og varme vinterklær med noe vårlett. En ny sesong gir oss tross alt en god unnskyldning til å fornye garderoben, og det har poppet opp noen nye trender som den stilsikre mannen bør merke seg i år.

Ifølge Kaja Fredriksen, daglig leder ved Follestad Fornebu, kan vi forvente mange friske farger i herremoten denne våren, men i noe dusere toner enn vi har sett tidligere.

– Grønt og grått er noe som går igjen hos flere av leverandørene våre, da særlig i ytterjakker og blazere. Mønster er også noe som virkelig er i vinden denne sesongen, og her er det mange muligheter – alt fra blazer, skjorte eller et delikat skjerf som gjør antrekket mer lekent, sier Fredriksen.

Her trekker hun spesielt frem et skjerf fra Stenströms til 1099 kroner, og en trendy skjorte fra Orian til 1699 kroner, men også bomberjakker og skinnjakker er noe du bør ha øynene opp for denne våren.

– Vår favoritt er helt klart den semskede varianten fra Belstaff til 14.000 kroner. Skinnjakken er helt fantastisk i kvaliteten, og blir bare tøffere jo mer man bruker den. En fin skinnjakke er absolutt et av plaggene man bruker mest, og vi syntes denne har det lille ekstra, forteller hun.

Follestad_redigert

– Vår favoritt er helt klart den semskede varianten fra Belstaff til 14.000 kroner. Skinnjakken er helt fantastisk i kvaliteten, og blir bare tøffere jo mer man bruker den, sier daglig leder ved Follestad Fornebu S, Kaja Fredriksen.

Avslappede skjorter og kortbukser

Korte bukseben har vært en sterk trend i kvinnemoten de siste sesongene, og nå har trenden også gjort sitt inntog i herremoten, forteller Niklas Pedersen som er butikksjef hos Volt. Nå kan du få såkalte «cropped pants» både i dressbukser, chinosvarianter og i jeans.

– Buksene fra Filippa K er et par croppede bukser med oppbrett, som man kan bruke for å dresse opp en outfit, for eksempel med skjorte og blazer til. Disse koster 1500 kroner og er veldig fine med en enkel hvit t-skjorte og et par hvite sneakers, sier Pedersen.

Når det gjelder overdeler er det fine, tynne kvaliteter som gjelder. Her vil du finne blandinger av bomull og lin, samt veldig mye av «tencel» som er et miljøvennlig tekstilmateriale utvunnet av trefiber, og et mykt stoff som føles eksklusivt og deilig mot huden.

Et annet nøkkelplagg for vårsesongen er såkalte «pop-over»-skjorter, som er et veldig bra alternativ når man ikke vil være for oppdresset, men heller ikke for underdresset.

– Man kan bruke den med en dress i et avslappet selskap eller i et litt uformelt bryllup, samtidig som de er veldig fine å bruke til jeans eller chinos. Ja, til og med til shorts på en sommerdag, forteller han.

I motsetning til vanlige skjorter som har knapper fra halsen og hele veien ned, har pop-over skjorter knepping kun til midt på brystet. Disse får du i nøytrale farger som grå, hvit og svart fra These Glory Days til 899 kroner, og i grå, hvit eller stripete fra Samsøe Samsøe til 999 kroner.

Volt_redigert

– Buksene fra Filippa K er et par croppede bukser med oppbrett, som man kan bruke for å dresse opp en outfit, for eksempel med skjorta og blazer til. Disse koster 1500 kroner og er veldig fine med en enkel hvit t-skjorte og et par hvite sneakers, sier butikksjef hos Volt, Niklas Pedersen.

Enda mer herremote på Fornebu S                                  

Alle stilbevisste menn kan også glede seg til å få enda litt større utvalg av shoppingmuligheter på Fornebu S til høsten. Da vil nemlig Ferner Jacobsen utvide sin eksisterende damefilial til å også inkludere herreklær.

– Grunnlaget for dette er at vi har merket stor etterspørsel av herremote fra våre kunder. Varebeholdningen vil være klassisk og i god Ferner Jacobsen ånd, forteller Mari Helene Strand, avdelingsleder og innkjøper Ferner Jacobsen Fornebu.

Hun ønsker derfor velkommen til nyåpning av både dame og herre Ferner Jacobsen, høsten 2017 på Fornebu S.

– Vi gleder oss veldig, og tror og håper både våre eksisterende og nye kunder gjør det samme, sier hun.

Ferner Jacobsen_redigert

– Vi har merket stor etterspørsel av herremote fra våre kunder, og ønsker derfor velkommen til nyåpning av både dame og herre Ferner Jacobsen, høsten 2017, forteller Mari Helene Strand, avdelingsleder og innkjøper Ferner Jacobsen Fornebu.