Anette_Von_Osten

Stylist Anette von Osten gir deg årets trender og hvilke nøkkelplagg som gjelder denne våren.

Her er årets vårtrender

Vi tok en prat med stylist og moteekspert Anette von Osten om hvilke trender og nøkkelplagg som gjelder denne våren.

Spennende vårnyheter har allerede ankommet butikkene, og det er umulig å ikke la seg friste. Men hva bør vi egentlig se etter?

– Blomstermønsteret er en av sesongens største trender. Hold også utkikk etter plagg med bladmønster. Blå og hvite striper er verdt å merke seg, men også mer fargerike stripevarianter, forteller stylist Anette von Osten.

Feminine detaljer er et viktig stikkord, og både rysjer, blonder, volanger og sløyfeknytinger setter sitt romantiske preg på våren. Se etter materialer som transparente stoffer, blonder, chiffon og silke.

Er ikke det sukkersøte og romantiske helt din greie, finnes det heldigvis andre alternativer.

– Den sporty trenden står sterkt denne våren og kjennetegnes ved nøkkelplagg som college-genser, T-skjorte med logo, treningsdress og bomberjakke. Detaljer som snøring og glidelås gir det lille ekstra, forklarer von Osten.

Selv om vårens fargepalett er sammensatt, er det ifølge stylisten spesielt én fargetone som utmerker seg.

– Rosa fortsetter for fullt denne våren. Her er det snakk om en klarere og tydeligere rosa-farge enn tidligere, og ikke den sarte, pudderrosa varianten vi har sett en stund.

  • Collegegenser fra Holzweiler, 1.200 kroner.

  • Stay bomberjakke fra Carlings, 499 kroner.

  • Efva Attling øreringer fra David-Andersen, 2.200 kroner.

  • Oui skjorte fra Trent & Trent, 899 kroner.

  • Bukse fra Oasis, 899 kroner.

Sesongens nøkkelplagg

Dersom du ikke er klar for å skifte ut absolutt hele garderoben, kan det være lurt å satse på såkalte nøkkelplagg.

– Har du ikke skaffet deg en bomberjakke ennå, er det på tide. Bruk den til jeans, kjole eller sammen med favorittskjørtet.  Trenchcoaten er en annen klassiker og et must i garderoben, tipser von Osten.

Skjørtelengden varierer, og akkurat nå er midi-skjørtet aller hetest, skal vi tro eksperten. Kombiner det med flate sko, høye pumps eller høye sandaler, alt ettersom hva du føler deg vel i og hvilken anledning du skal bruke det til.

Innen topper og overdeler er det spesielt to plagg som utmerker seg akkurat nå.

– Sats på en bluse med rysjedetaljer, som er perfekt i kombinasjon med en slitt jeans. Den enkle T-skjorten er et annet must. Bruk den inni en blazer, under en kjole med spagettistropper eller bare sammen med en kul jeans og en bomberjakke, forklarer von Osten.

Varens trender

Bluse fra byTiMo, 1.999 kroner.

Prikken over i-en!

Hemmeligheten bak et vellykket antrekk ligger ofte i tilbehøret. Det lille ekstra kan utgjøre en stor forskjell, dersom du bruker det riktig.

Hva slags tilbehør gjelder denne våren?

– Slip-in sko, også kalt mules, er et must. De kan brukes til midi-kjolen, den ankelkorte buksen med vide ben eller jeans med avklippede bukseben. Joggesko er en klassiker, men velg en variant med platåsåle hvis du vil følge den nyeste trenden, anbefaler von Osten.

Varens trender7

Veske fra H&M, 399 kroner!

På veskefronten bør du se etter skuldervesker med litt kortere skulderrem enn tidligere. En håndveske i et minimalistisk design er også helt riktig, og slange- og krokodillemønster preger fortsatt både sko og vesker.

– Smykkene skal fortsatt være tynne, delikate og feminine. Trenden med statement-øredobber fortsetter, og ja takk til øreringer i alle størrelser, avslutter eksperten.