Tikk takk_malmnes3

– Fenix Chronos for herre og en helt ny Fenix 5 som passer godt på en kvinnearm, er helt rå smartklokker i urmakerkvalitet som er enkle å bruke, sier urmaker Bjørn Malmnes. FOTO: Carl Martin Nordby

Tikk takk_malmnes2

Butikkleder hos David-Andersen, Anette Solli og daglig leder hos Protid Urmaker Malmnes, Bjørn Malmnes gir deg sine tips til hva du bør tenke på når du skal kjøpe klokke. FOTO: Carl Martin Nordby

Tikk takk

– Klokkerent tilbehør!

En klokke kan være prikken over i-en på antrekket. Uret er fortsatt det ultimate, klassiske tilbehøret som alltid vil trekke oppmerksomhet. Men hva bør du tenke på når du skal kjøpe klokke?

– I mylderet av klokker som finnes på markedet, er det viktig å tenke godt gjennom hvordan man skal bruke klokken. Skal den kun brukes ved spesielle anledninger, kan man godt velge en klokke med skinnrem. Klokker som skal brukes i det daglige bør være vanntette og helst ha stållenke eller gummirem, sier butikkleder Anette Solli hos David-Andersen.

Tikk Takk_David Andersen

– I mylderet av klokker som finnes på markedet, er det viktig å tenke godt gjennom hvordan man skal bruke klokken, forklarer Anette Solli, butikkleder hos David-Andersen. FOTO: Carl Martin Nordby

Kvalitet som varer

Solli anbefaler klokkekjøpere å investere i en solid klokkemodell fra et anerkjent, sveitsisk merke. Kvalitetsklokker kan ikke sammenlignes med andre, rimeligere produkter på markedet, og hos David-Andersen finner du klokker som er vanntette og har pålitelige urverk. Selvsagt ser de bra ut på håndleddet ditt også!

– «Aquaracer» fra Tag Heuer er robuste klokker som ser lekre ut på armen. Dette er klokker du kan ha på deg på trening, løpe med og både svømme og dykke med. Herremodellene er utrolig stilige til dress, og damemodellene (med eller uten diamanter) er alle perfekte kombinasjoner av elegant og sporty, sier butikklederen.

TAG-Heuer-Aquaracer-Ceramic-300m-2015-Steel-Bezel-2014-Comparison-aBlogtoWatch

– «Aquaracer» fra Tag Heuer er robuste klokker som ser lekre ut på armen. Dette er klokker du kan ha på deg på trening, løpe med og både svømme og dykke med, sier Solli.

Livsstilklokker

Hos urmaker Bjørn Malmnes er de også opptatte av kvalitet som varer, og når vi ber urmakeren ta pulsen på årets klokkemoter, er det spesielt Garmin sine smartklokker han trekker frem.

– Fenix Chronos for herre og en helt ny Fenix 5 som passer godt på en kvinnearm, er helt rå smartklokker i urmakerkvalitet som er enkle å bruke, sier Malmnes. Smartklokker kler deg som har en aktiv livsstil, og som vil benytte klokken som en treningspartner, enten du løper, svømmer, står på ski eller sykler. Samtidig har de et lekkert og tidsriktig utseende i stram design.

Tikk takk_malmnes3

– Fenix Chronos for herre og en helt ny Fenix 5 som passer godt på en kvinnearm, er helt rå smartklokker i urmakerkvalitet som er enkle å bruke, sier urmaker Bjørn Malmnes. FOTO: Carl Martin Nordby

Pimp opp klokken

Et annet trendtips fra urmakeren er å pimpe opp klokkearmen med håndlagde armbånd fra Nialaya.

– Vi ser at mange, både menn og kvinner, bærer urene sine i kombinasjon med armbånd. Det er en måte å gi klokken et personlig uttrykk, uten at man nødvendigvis trenger å kaste seg på siste designtrend på klokkemarkedet, forklarer Malmnes.

Den danske designeren bak smykkemerket Nialaya, Jannik Olander, har gjort det sosialt akseptert også for menn å bære smykker, og kjendiser som Justin Bieber, rapperen P.Diddy og Snoop Dog elsker armbåndene hans. (PS: Armbånd fra Nialaya får du kjøpt hos urmaker Malmnes på Fornebu S.)

Tikk takk_malmnes

FOTO: Carl Martin Nordby

Finn din stil

Når det gjelder selve urverket i klokken, så kan du velge mellom batteridrevne, såkalte quartz-verk, eller automatiske urverk.

– Blant våre kunder ser vi at det særlig er menn som som lar seg fascinere av de automatiske urverkene med tannhjul og intrikate mekanismer. Damene er mer opptatt av estetikk, og dameur med diamanter er en klassiker som aldri går av moten, sier Anette Solli.

Det viktigste er å finne en klokke som utstråler din personlighet og din stil, og både hos urmaker Malmnes og hos David-Andersen vil du få god veiledning.