iStock_000012670313_Medium

La barna kose seg med en god bok i biblioteket på Fornebu S, mens du setter deg på kafé for en god kopp kaffe og noe godt å spise på.

Ikke et vanlig bibliotek

Finn en bok, les og lever tilbake – hvis du vil.

I regi Fornebulandet Vel åpner gi og ta-biblioteket på Fornebu S førstkommende onsdag klokken 14:30.

– Tanken er at folk kan levere inn sine bøker, så andre kan få glede av dem. Vi tar i mot alt, men går selvfølgelig over det som leveres inn. Gamle skolebøker eller hurtigguide i Excel og Word fra 2001 er ikke fullt så relevante å ha i hyllene, ler kulturleder i Fornebulandet Vel, Holger Gulbrandsen.

– Lever inn bøker, lån er bok herfra, ta den med hjem og les, behold om du vil – sånn fungerer det her, legger han til.

Holger Gulbrandsen

Holger Gulbrandsen er kulturansvarlig i Fornebu Vel, og tok initiativ til et bibliotek på kjøpesenteret.

Gjør handleturen ekstra hyggelig

I påvente av det lenge planlagte kulturhuset til Fornebu, tok Gulbrandsen initiativ og kontaktet Fornebu S om mulig åpning av et bibliotek i et av de ledige lokalene – den idéen ble tatt godt i mot av senterleder, Elisabeth Selvik Hjelle.

– Fornebu S har i løpet av ett år rukket å bli et naturlig samlingssted for våre naboer. I påvente av kulturbygget ønsker vi å kunne bidra til at små og store får et tilbud som gjør handleturen ekstra hyggelig.

– Vi ønsker å by på lesestunder for barn, musikkinnspill, samt et aktivitetshjørne hvor de minste kan tegne og kose seg, forklarer hun.

Gulbrandsen har hele sitt liv vært engasjert i, og jobbet med, musikk og kultur. Med bakgrunn som tidligere sjef for KORK (Kringkastingsorkesteret), daglig leder for Norsk musikkråd og Norges Musikkorps Forbund, sitter den nå pensjonerte musikkentusiasten på et kontaktnett ikke mange andre har – det kan komme godt med for biblioteket i tiden fremover.

– Jeg har forhørt meg om muligheten til å arrangere minikonserter i lokalet. Jeg sitter på et nettverk med musikere og dansere som jeg håper å få brukt, smiler han.

20151003_164758

Biblioteklokalene på Fornebu S har inngang fra parkeringshuset. Her har Gulbrandsen hentet og satt opp Bekkestua biblioteks gamle hylleseksjoner.

Frivillig arbeid

Biblioteket åpner førstkommende onsdag klokken 14:30. De første til å entre dørene blir barnehagene i nærområdet.

– Barnehageansvarlige skal spille og holde show for de minste. Alt arbeid som legges ned, både når det kommer til rigging, oppsett og forberedelser, men også musikkinnslag, høytlesning og andre aktiviteter, er gjort på frivillig basis. Det er unge mennesker, det er pensjonister og det er barnehager.

– Jeg håper engasjementet for dette lokalet fortsetter å vokse, og at folk i nærområde tar det i bruk, avslutter Gulbrandsen.