FORENBU S NABOER-095

Fornebu S utkonkurrerer alle

Eneste kjøpesenter i verden med denne utmerkelsen.

Fornebu S er eneste kjøpesenter i verden som tilfredsstiller nok krav til å sertifiseres helt i toppen av miljøklassen. Det kan dermed kalle seg verdens mest miljøvennlige kjøpesenter.

Det sterke fokuset på miljø ble belønnet allerede et år før senteret åpnet, da Fornebu S mottok BREEAM-utmerkelsen ”outstanding” for hvordan bygget og byggeprosessen var designet og planlagt. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) er verdens eldste og Europas ledende miljøklassifiseringsverktøy.

– Det betyr mye for oss i KLP, og også for Fornebu S å få denne utmerkelsen. Det er et synlig bevis på måten vi jobber på. Vi ligger an til å oppnå ”outstanding” også for selve bygget som snart står ferdig, forteller en stolt miljøsjef i KLP Eiendom AS, Heidi Lyngstad.

Ingen kjøpesentre i verden har klart milepælen ”outstanding” – før nå. Områdene som blir vurdert er blant annet bygningens energibruk, inneklima, belysning, valg av materialer, transport og avfallshåndtering. Fornebu S har for eksempel to tusen kvadratmeter solcellepanel på taket, og har brukt mye naturmaterialer som tre og stein.

–      For KLP er dette en langsiktig investering. Vi ønsker å bygge for å eie og drive i mange år, sier Lyngstad.

Visste du at Fornebu vil produsere minst 100 000 kWh pr år takket være solcellepanelet? Det er en del av en solid miljøvisjon, les mer om det her.