Sissel_Fylling

Fokuser på hud, hår og bryn

– Det hjelper ikke med sminke hvis du har et dårlig utgangspunkt.

Sissel Fylling er ivrig og entusiastisk når hun snakker om skjønnhetstrendene for høsten. Frisøren og make up-artisten har 20 års erfaring og har tidligere jobbet med store internasjonale stjerner blant annet i New York og Los Angeles i over 12 år.

– Det viktigste du gjør hver sesong er å legge til rette for hud og hår før du sminker deg og styler håret. Du må pleie håret, få en god klipp, farge/groome brynene i riktig fasong og sørge for å gi huden nok fukt, råder Sissel.

– Øyebrynene, håret og huden må ”spille” på lag for å oppnå det beste resultatet når du legger make-up. Lag en god ramme, da er det lett å fylle inn resten, fortsetter hun.

Sørg for fukt

Sommersolen tærer på hud og hår, så det er viktig med mye fukt. Start med en god shampo og hårkur, for eksempel Moisture Velvet sjampo og conditioner fra Shu Uemera Aoh. Klipp tørre hårtupper. Har du tørt hår er det fint å bruke en krem eller olje som ikke skal skylles ut, som vil gi fukt hele dagen.

– Jeg elsker Essence absolute– oil in cream fra Shu Uemura Aoh.

Huden skriker etter fukt på denne tiden, og om den ikke får nok fukt etter sommeren vil brunfargen være vanskelig å opprettholde.

Start med en god ansiktspeeling, som Exfoliance comfort fra Lancome. Bruk en fuktighetskrem som ikke er for parfymert – for eksempel Embryolisse, en fransk apotekkrem som kan kjøpes på nettet. Skinfood fra Weleda er også en av Sissels favoritter og kan kjøpes i helsekostbutikker. Det er ikke nødvendigvis de dyreste kremene som gir best resultat. Finn en krem som passer din hudtype.

Metalliske, jordnære farger

Høstens sminketrender er blant annet preget av metalliske øyenskygge-farger som brun, grå, bronse, grønn og burgunder som blir lagt som ”smokey eyes”. Det er fortsatt mye liner som preger motebildet i forskjellige knallfarger som blå, grønn, rød og selvfølgelig sort. Glødende hud og nude lepper er fortsatt en trend.

– Bare ikke gjør leppene for lyse – da ser du ofte litt dau ut, ler Sissel.

Ellers er det mye 60-talls inspirerte frisyrer og make-up å se på catwalken, mye falske øyevipper og sexy ”tousled” hår, mye rufsete tilfeldige fletter i alle forskjellige kombinasjoner.

Bedre selvtillit

Når du føler at du ser bra ut forandrer kroppsholdningen seg automatisk, du utstråler en helt annen energi og blir oppfattet gladere og freshere av folk rundt deg.

– Gjør ditt beste for deg selv, det vil ha større innflytelse for livet ditt enn du tror, avslutter Sissel.

 

Sissels Quick Fix

Slik opprettholder du den gyldne sommerhuden:

– Armani Cosmetics har fantastiske make-up produkter som jeg bare elsker.

– Start med fuktighetskem.

– ”Lasting louminous silk foundation” blandes med ”Maestro, summer bronzer” Denne bronzeren opprettholder den magiske sommergløden.

– Conceiler, (High precision retouch), er silkemyk og brukes under øynene, toppen av kinnben, langs nesebuen for å forsterke trekkene.

– Sheer blush fra armani , kan du også bruke som en lett øyenskygge.

– Marker brynene naturlig, børstes deretter med litt voks diagonalt utover.

– Avslutt med mascara og en lett gloss.