S for skummelt

Slik-lager-du-gresskarlykt-til-halloween

Lag din egen gresskarlykt til Halloween. Foto: Meny

Dracula, demoner og dryppende blod – snakk om skrekkblandet fryd! Her får du Halloween-tipsene som skremmer vettet av naboene.

Den 31. oktober nærmer seg med stormskritt. Er du klar for årets mest skumle kveld? Selve symbolet på Halloween er gresskaret, og for dem som begir seg ut i mørket på knask-eller-knep-runde, er et lysende gresskar på trappen et signal om at her vanker det godteri. Derfor begynner vi like så godt med en oppskrift på hvordan du skjærer ut et ekte gresskar (som du for øvrig finner i frukt- og grøntavdelingen på Meny).

Slik gjør du:

  • Skjær av toppen av gresskaret i sikksakkmønster nær stilken.
  • Tøm gresskaret for innmat og frø. Innmaten kan du bruke i stedet for gulrøtter i din egen favorittoppskrift på gulrotkake.
  • Skjær ut trekantøyne, og en liten, trekantet nese med en skarp kniv. Dette bør gjøres av en voksen, for gresskaret er hardt å skjære gjennom.
  • Munnen er som regel smilende, med to overtenner og en tann i midten nede, men her kan du bruke kunstnerisk frihet til å skape din personlige stil.
  • Sett et stearinlys inni gresskaret, og tenn det når mørket faller på. Så er det bare å vente til det banker på døra!

 

janko-ferlic-391243

Det er populært å sminke ansikter i meksikansk Día de Muertos-stil. Foto: Janko Ferlic/Unsplash

Skap ditt eget spøkelseshus

Det er ingen grunn til å stoppe dekorasjonsgleden når gresskaret er ferdig. På Teknikmagasinet finner du mange spennende effekter som lar deg skape nabolagets villeste spøkelseshus. Hva med sterinlys som blør når de brenner, blodsprutende roser og spindelvev med edderkopper?

Vil du gjøre det ekstra ekkelt, kan du henge opp en girlander med blodig verktøy over inngangspartiet. Må barna gjennom en liten labyrint før de kommer frem til døren, kiler det litt ekstra i de små heksemagene.

1-1 i-89317

Minimalisme hører ikke med på Halloween; her gjelder det å øse på for full effekt. Foto: Panduro

Dette lager du selv

I «Yes, vi leker» har butikksjef Janne Køhn fylt opp hyllene med kreative Halloween-effekter.

– Materialpakkene fra Panduro der man kan lage spøkelser på snor og edderkopper selv er veldig populære blant fantasifulle barn. Da får man helt personlige gjenstander å pynte med til årets skumleste dag, sier Janne.

Hun tipser også om næringsmiddeltusjene i ulike farger, som kan brukes til å tegne på mat.

– Tegne på mat?

–Ja! Man kan for eksempel kjøpe støpeform i øyefasong, og lage øyne av hvit sjokolade som man tegner blodårer på med disse tusjene. Trygt å spise, og veldig godt, sier den idérike butikksjefen.

Blodig popcorn 2

Blodig popcorn er enkelt å lage. Foto: Meny

Bisarr buffet

Når Halloween-kvelden går mot slutten, og barna har knasket og knepet seg ferdige, er det hyggelig å servere noen makabre munnfuller. Det trenger ikke være vanskelig.

Blodig popcorn tryller du frem ved å tilsette rød konditorfarge under poppingen. Marshmallowsspøkelser er også populært, og du lager det ved å tre marshmallows på en pinne, og dyppe i smeltet, hvit sjokolade. Når sjokoladen har stivnet i fryseren, kan du tegne på skumle fjes.

Eller hva med mummifiserte pølser? Bruk grillpølser som du kler i remser med pizzadeig. Inn i ovnen i ti-femten minutter på 200 °C, litt blod (ketchup) i skjøtene, og vips, så er de ferdige.

Og husk, dette er kvelden hvor du lett får i barna litt sunn mat også. Kaller du gresskarsuppen for heksebrygg, og bygger opp en hjerne med røkt laks og kaviar, så skal du se at det går unna!

Poelsemummies

Mumifiserte pølser blir en suksess på årets skumleste fest! Foto: Meny

Alt du trenger

For å oppsummere; det gjelder å legge inn litt planlegging før det plutselig ringer på døren din den 31. oktober.

På Nille, Teknikmagasinet og Yes! vi leker finner du alt du trenger av kostymer, enten du vil kle deg ut i meksikansk Día de Muertos-stil, som en blodig sykepleier eller som mannen med ljåen. Utvalget er nærmest ubegrenset.

Glem bare ikke å fylle opp godterilageret hjemme, for det er hyggelig å ha noe å by på når små, utkledde spøkelser og zombier tropper opp. På Nille får du blant annet kjøpt Haribos praktiske miniposer og Smarties i minipakker som er en litt mer hygienisk måte å dele ut godteri på.

Vi ønsker deg en grusom, nifs og skjelvende skummel Halloween!