Walking towards a great picnic spot

På travle hverdager hvor barna er sultne og været er for fint for å sitte inne, er det raskt å kjøpe noe ferdig. På Fornebu S har du nok godsaker å velge mellom til å fylle piknikkurven med.

Til piknikkurven

Det er noe helt eget å spise ute i det fri. Det er som om maten smaker ekstra godt når solen skinner og man sitter på et pledd på gresset eller i standkanten.

På Fornebu er det et enormt utvalg av perfekte piknik-steder, enten det er på gress, sand eller på en bryggekant. Les mer om de flotte utemulighetene her. Du trenger ikke nødvendigvis ha med grill og grillmat for å dra på piknik. Her er noen tips til hva du kan fylle piknikkurven med.

 

Piknik på 1-2-3

På travle hverdager hvor barna er sultne og været er for fint for til å sitte inne, er det raskt å kjøpe noe ferdig. På Fornebu S har du nok av godsaker å velge mellom til å fylle piknikkurven med. SmoothieExchange har et imponerende utvalg av juice og smoothies. Hva sies om en Berry Blitz med appelsinjuice, eple, mango, blåbær og frozen yoghurt eller Bilsett Games med eple- og pasjonsfruktjuice, jordbær, blåbær og frozen yoghurt?

Høres godt ut? Det passer også helt perfekt til Club sandwich fra Kaffebrenneriet.

En sandwich med serranoskinke, mozzaella, avokado, tomat og pesto med en Pick Me Up juice med bringebær, banan og eple fra Joe & The Juice utgjør dessuten den perfekte, minimalistiske piknikkurven, mens ferske reker fra Meny er perfekt for piknik ved strandkanten. Kjøp med sitron, majones, salat og avokado sammen med litt fersk brød fra Godt Brød og piknikkurven er reddet.

vannmelon.Meny

Vannmelonsalat med mozzarella, sommerscones med rørte bær, pai med røkelaks, lefserull med spekeskinke, lun potetsalat med spinat og en syrlig limonade bør friste alle og enhver på en varm sommerdag. FOTO: Meny

God tid

Hvis du har bedre tid er ingenting bedre enn å fylle piknikkurven med deilig, hjemmelaget mat.

Hva med en deilig vannmelonsalat med mozzarella, sommerscones med rørte bær, pai med røkelaks, lefserull med spekeskinke, lun potetsalat med spinat og en syrlig limonade?

Oppskriftene får du nedenfor.

Huskeliste til piknikkurven:

  • Teppe/ pledd
  • Skjærebrett/fjøl
  • En skarp kniv til å skjære opp kjøtt, brød og frukt
  • Salt og pepper
  • Engangstallerkner, – glass og – bestikk
  • Servietter og våtservietter
  • Pose til søppel
  • Parasoll
  • Solkrem
  • Oppskrifter
  • Vannmelonsalat

Til 4 personer trenger du:

  • 1 bøffalomozzarella
  • 1/2 vannmelon
  • 1 pose salat mix
  • 1 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
  • pinjekjerner

Slik gjør du:

  • 1 Kutt opp vannmelonen og bland det forsiktig inn med salattype etter eget ønske.
  • 2 Riv mozzarellaen i mindre biter og legg på toppen.
  • 3 Hell over ønsket mengde olivenolje og topp det med salt, pepper og pinjekjerner.

(Kilde: Meny)

sommerscones.godtbrød

Kjør på med Godt Brøds egen sconesoppskrift. Scones smaker fantastisk med nyrørte bær - så lenge du bruker bær i sesong. FOTO: Godt Brød

Sommerscones

Gir ca 15 scones

  • 700 g siktet hvetemel
  • 170 g sukker
  • 200 g rosin
  • 4-5 ts bakepulver
  • 250 g mykt smør
  • 3 1⁄2 dl lettmelk

Slik gjør du:

1. Bland sammen alle ingrediensene. Rør sammen deigen til all væsken er tatt opp. Den skal være ganske løs, så den skal ikke eltes lenge.

2. Del deigen i ca. 15 like emner. De trenger ikke trilles, bare legges på et stekebrett med bakepapir. Pensle gjerne med vispet egg hvis du vil ha litt blankere topp.

3. Stek på 210 grader i ca. 20 minutter.

Smaker fantastisk med nyrørte bær. Bruk bær i sesong, lite slår nyrørte norske jordbær.

(Kilde: Godt Brød)

Lun potetsalat.meny

En deilig, lun potetsalat med babyspinat, rødløk og urter - kan vi friste? FOTO: Meny

Lun potetsalat med babyspinat, rødløk og urter

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g kokefaste poteter
  • 65 g babyspinat
  • 2 dl hakkede urter f. eks gressløk, persille, kjørvel, basilikum og dill

Dressing:

  • 0,5 stk rødløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0,5 stk sitron, saften
  • 0,5 dl olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

1. Vask og kok potetene møre i godt saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.

2. Visp sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket rødløk og finhakket hvitløk. Smak dressingen til med salt og pepper.

3. Del potetene i to eller fire og bland dem sammen med spinat, dressing og hakkede urter.

Salaten er aller best når den serveres lun.

(Kilde: Meny)

lefserull.meny

Lefserull med spekeskinke - et sunt alternativ som hele familien vil elske! FOTO: Meny

Lefserull med spekeskinke

Til 4 personer trenger du:

  • 4 stk lefser
  • 4 ss pesto
  • 8 skiver god spekeskinke
  • 4 ss grovhakket basilikum

Slik gjør du:

1. Smør lefsene med pesto og fordel spekeskinken og basilikum utover.

2. Rull lefsene stramt sammen og skjær i fingertykke skivene på skrå.

3. Du kan gjerne lage lefsene noen timer i forveien, men da bør du singelpakke lefsene i plastfolie og legge dem i kjøleskapet. Skjær opp lefsene like før servering.

(Kilde: Meny)

pai.meny

Hvis hele dagen er satt av til strandligging, så trengs det skikkelig middagsmat - Menys lekre og gode pai med røkelaks og asparges er en enkel rett som gjerne nytes ved sjøkanten. FOTO: Meny

Pai med røkelaks og asparges

Til 5 personer trenger du:

  • 150 g hvetemel
  • 70 g fin sammalt hvete
  • 150 g smør
  • 1. stk. eggeplomme
  • 3 ss vann
  • 150 g aspargestopper
  • 70 g västerbotten ost
  • 300 g røkelaks
  • 1. stk. egg
  • 2,5 dl matfløte

1. Sett stekeovnen på 180 °C og finn frem ingrediensene.

2. Ha mel og terninger av kaldt smør i en foodprosessor. Bruk pulsfunksjon (eller skru maskinen av og på selv), til smør og mel er blandet til en småkornete konsistens.

3. La deretter maskinen gå mens du tilsetter egg og vann. Når deigen har samlet seg til en klump, tar du den ut og knar den lett sammen. Pakke deigen i plast og la den hvile 30 minutter i kjøleskapet.

4. Kjevle deigen ut og kle en 24 cm. springform med den. Pass på at deigen går høyt nok opp på kantene. Den vil krympe litt under steking.

5. Skjær tuppene av aspargestoppene og skjær røkelaksen i strimler. Legg disse i et mønster nederst i paibunnen.

7. Stek paien på 200 grader i ca. 40 minutter, midt i ovnen.

8. Avkjøl paien litt før du åpner springformen.

9. Pynt paien med noen stekte aspargestopper og litt ekstra røkelaks på toppen. Salat ved siden er både sunt, dekorativt og godt!

(Kilde: Meny)

Limonade.Meny

Det viktigste i varmen er å få i seg nok drikke - hvorfor ikke slukke tørsten med noe deilig i glasset? Limonade fra Meny er enkelt og lage, og en sikker vinner hos de yngste (og eldste) i familien! FOTO: Meny

Limonade

Til 4 personer trenger du:

  • 6 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 3 stk sitron, saften

1. Kok vann og sukker til sirup. Avkjøl.

2. Bland den avkjølte sirupen med saften fra sitronene. Bland så med vann til du synes limonaden er passe sterk. Bruk mynte og sitronmelisse til pynt og mer smak.

3. Spiselige blomster kan brukes til pynt ved å fryse dem ned i isbiter. Urter og sitron eller limeskiver kan også fryses i isbitene.

(Kilde: Meny)