Redigert

HUNDSUND BAD er en deilig oase når du er vinterkald og mørketidlei. Kos dere i oppvarmede basseng, og finpuss på svømmeferdighetene før sommeren kommer.

Skal du være hjemme i vinterferien?

På Fornebu er du aldri langt unna aktiviteter for både store og små!

Det er straks startskudd for årets vinterferie, og mange skal sikkert reise bort. Kanskje til Syden, eller til høyfjellet, mens andre skal koble helt av på hjemmebane. Ta dagene som de kommer, spise sen frokost og nyte vinterværet i nærmiljøet.

På Fornebulandet er ikke hjemmeferie kjedelig. Her er det flotte turområder, spennende aktivitetstilbud og kultur i bøtter og spann. Og alt er åpent i vinterferieuken! Med litt planlegging kan du legge til rette for vintermoro for små og store. Men husk, det rusker ofte litt her nede ved havet, så glem ikke å pakke dere godt inn. Kanskje i et deilig skjerf fra Holzweiler, og et par komfortable vinterstøvler fra Grændsens Skotøimagazin?

Her er seks tips til kortreist moro i vinterferien!

1. Flytårnet

Ta turen til det gamle flytårnet og oppdag et levende og kreativt kultursenter for hele familien. Navnet er Gamle Fornebu Kultursenter, hvor du møter kunstnere i arbeid, og kan stikke innom treskjærere, keramikkverkstedet og se kunstmalere jobbe.

– Treskjærerskolen holder åpent hverdag, og her er det spennende for barna å stikke innom!  sier kulturmedarbeider Holger Guldbrandsen.

Fra Flytårnet er det kort vei ut i naturen, så hvorfor ikke pakke med dere en termos med varm drikke og en flott lommekniv fra Jernia som dere kan spikke figurer med på vei hjem?

Redigert_kultursenter

KUNSTNERGÅRDEN: På Gamle Fornebu Kultursenter kan du møte kunstnere i arbeid, eller stikke innom treskjærere og keramikkverkstedet.

2. Miljøløypa

Miljøløypa på Fornebu S er skapt for nysgjerrige barn som vil lære seg mer om miljøet. Det eneste du trenger for å spille er et nettbrett eller smarttelefon, og vips, så blir handleturen langt morsommere! Skann inn QR-koden som du finner på et av skiltene plassert rundt på senteret, og sett i gang. Barna kan for eksempel lære at noen klær kan inneholde miljøgifter for å unngå at de lukter tåfis! De lærer også at det er plantet over åtti ulike planter på senterets tak, og mange andre små og store miljøfakta. Ved Miljøsøylene på Store eller Lille Torg kan dere sjekke poengsummen, og siden det er vinterferie, har dere tid til å feire innsatsen med en hjemmelaget non-stop gelato på Lola and G.

3. Vespamuseum

Det finnes bare to Vespa-museer i Europa. Ett i Italia, og ett på Fornebu! Her kan du oppleve den ikoniske scooteren på nært hold, og ildsjelen bak prosjektet, Tom Arheim, har åpne dører inn til verkstedet der han mekker på designklassikerne.

Redigert

HUNDSUND BAD er en deilig oase når du er vinterkald og mørketidlei. Kos dere i oppvarmede basseng, og finpuss på svømmeferdighetene før sommeren kommer.

4. Ut på tur med godsaker i piknikkurven

Nansenparken er områdets grønne lunge. Her har landskapsarkitektene Bjørbekk & Lindheim lagt forholdene til rette for at du skal kunne nyte naturen, uansett om du kommer med små barn, barnevogn, hund eller venner. Hvorfor ikke gå videre fra Nansenparken til Rolfstangen der belønningen venter i form av en forfriskning på Sjøflyhavna Kro? Blir veien lang for små barneføtter, så kan du ta med en piknikkurv på turen som du fyller med godsaker fra Meny. Glem ikke å ta med brødbiter, for Fornebulandet er kjent for sitt rike fugleliv!

5. Ta deg en dukkert

Hundsund Bad er en deilig oase når du er vinterkald og mørketidlei. Her kan barn og voksne kose seg i oppvarmede basseng, og finpusse på svømmeferdighetene før sommeren kommer. Snakk om behagelig avbrekk som barna kommer til å elske! Passer ikke sommerens badetøy lenger, eller trenger du dykkebriller til minstemann som tilbringer mer tid under enn over vann? Stikk innom Anton Sport hvor du finner 700 kvm med klær og sportsutstyr.

bibliotek_redigert

BIBLIOTEKET på Fornebu S er laget for at du skal kunne slappe helt av, lese en god bok og ta den med deg hjem hvis du ønsker å beholde den. Ta med ungene dine, eller dropp innom for å levere dine egne, gamle bøker som du ikke trenger lenger! FOTO: Erik Hannemann

6. Et annerledes bibliotek

På Fornebu Senter ligger det et bibliotek der du ikke trenger å bekymre deg for inneleveringsdatoen. Tanken bak dette biblioteket (som har inngang fra parkeringshuset på Fornebu S), er at barn kan komme innom, finne en bok de liker, ta den med hjem, og levere den tilbake hvis de vil. Og har du hyllene fulle av bøker som barna dine har vokst fra, så kan du levere dem inn til biblioteket. En vinn-vinn-situasjon som barna kan nyte godt av!

Dersom barna finner seg en ny favorittserie i bibliotekhyllen, men deler av serien er utleid, så er veien kort til Ark Bokhandel.